Nadoknada časova zbog produženog raspusta

Autor:

Odluka o organizaciji nadoknade izgubljenih časova je na školama, uz odobrenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kažu iz Uprave Grada...

13
A- A A+
filozofski fakultet blokada studenti nastava đaci škole štrajk prosveta protest Foto: MONDO, Lana Stošić

U beogradskim osnovnim i srednjim školama produžava se zimski raspust i sledeće nedelje što znači da se nastava neće održavati od 18. do 24. februara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako je precizirao, prvi nastavni dan u školama biće ponedeljak, 25. februar.

"Ovu odluku smo doneli na osnovu preporuke Vlade Srbije da se zbog smanjenja rizika od širenja virusa gripa raspust ipak produži. Najvažnije nam je da zaštitimo decu koliko god možemo, u ovakvim situacijama bezbednost i zdravlje su najvažniji, časovi će se nadoknaditi", rekao je Gak, saopštio je Beoinfo.

On je istakao da je Grad Beograd usvojio preporuku Vlade Srbije iz predostrožnosti, budući da su lekari upozorili na mogućnost većeg širenja virusa gripa po povratku đaka u škole.

Gak je rekao da je odluka o organizaciji nadoknade izgubljenih časova na školama, uz odobrenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

GRIP PRODUŽIO RASPUST: Đaci neće nazad u klupe

Povezano

Sve vesti