Ivica Tončev traži finansijski fer-plej u Srbiji

Autor:

Predsednik Radničkog iz Niša o finansijama svog kluba, ali i konkurenata.

79
A- A A+
ivica tončev Foto: MN Press

Radnički iz Niša prezimio je kao najbliži vodećoj Crvenoj zvezdi, sa devet bodova manje od aktuelnog šampiona, a šest više od trećeplasiranog Partizana. Odavno nismo videli da neko na polusezoni bude plasiran između "večitih", ali predsednik Nišlija - Ivica Tončev - ne zadovoljava se drugim mestom.

"Kakav bih ja bio predsednik sa ambicijom 'borimo se za drugo mesto'? Dok je Ivica Tončev na čelu, Radnički će uvek ciljati lidersku poziciju", izjavio je u razgovoru za Sportski žurnal i dodao da već ove sezone želi jedan trofej u vitrinama Čaira.

"Hoćemo jedan od trofeja posle sto godina u Nišu! Kup ili titula, svejedno, takva je naša ambicija. To svi znaju".

Tončev smatra da njegova očekivanja nisu nerealna, ali ukazuje na razliku u godišnjim budžetima klubova.

"Naš budžet je 1,2 miliona evra. U zavisnosti od prodatih ulaznica ide do 1,4-1,5 miliona, dok naši konkurenti imaju po 10 i više miliona. A, garantujem da bi Radnički sa pet miliona evra igrao grupnu fazu Lige Evrope. Nismo u istom položaju, to je veliki problem fudbalske Srbije", istakao je predsednik Nišlija i ponudio rešenje:

"Dok u Srbiji ne bude uveden finansijski fer-plej, da se troši novac iz realnih prihoda, nećemo imati zdravu konkurenciju. Kako da motivišem igrača kada pročita u novinama: 'dobio godišnju platu 350.000 evra', a moj igrač ima maksimalno 30.000? Garantujem da će Radnički tada biti 100 puta jači. I voleo bih da znam kako se to kupuju igrači dok klubovi duguju".

Na konstataciju da se mnogi rivali žale da Radnički ima povlašćeno suđenje, Tončev odgovara:

"Da razbijemo i tu famu - hoćemo VAR. Igramo ofanzivno, zato nam se penali sviraju. Da nam, slučajno, neko nije svirao penal van šesnaesterca? Neka samo nastave sa prozivkama, volim kada ih čujem. Samo da Radnički ostane na ovom mestu. Ivica Tončev odgovara samo javnosti i navijačima našeg kluba. I učiniću sve da budu zadovoljni, niko više ne mora da me voli. A, siguran sam da bi mnogi iz Zvezde i Partizana voleli da me vide u njihovim redovima. Jednostavno, odlično poznajem sistem i način funkcionisanja kluba, takođe i stanje u našoj zemlji", zaključio je bivši potpredsednik Crvene zvezde, koji je u klubu iz Ljutice Bogdana bio od novembra 2012. do avgusta 2015.

Povezano

Sve vesti