Vozači, očekujte kišu i sneg na većini puteva u zemlji

Autor:

Ako idete na Kopaonik, koristite deonicu preko Jošaničke Banje

0
A- A A+
sneg, put, kolovoz, šuma, planina, košutnjak Foto: MONDO/Marko Tanasković

Prema najavama meteorologa, na severu zemlje očekujte vreme sa više sunčanih intervala, dok se u drugim delovima očekuju kiša i sneg.

Moguća je poledica na svim vlažnim putevima. Takođe, i u zonama sa smanjenom vidljivošću kolovoz može biti vlažan i klizav što zahteva dodatni oprez u vožnji.

Vozače na putevima u Srbiji očekuje umeren intenzitet saobraćaja i nema vanrednih zastoja i prekida, ali se danas očekuje veći broj vozila, naročito na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Moguća je usporena vožnja na putevima koji vode na Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama, Tari, kao i drugim turističkim centrima.

Iako su svi putevi ka glavnim planinskim centrima prohodni, AMSS savetuje da se na Kopaonik dolazi iz pravca Jošaničke Banje.

Na naplatnim stanicama nema dužih zadržavanja, dok na su zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza do 30 minuta.

Očekuje se da će se zadržavanja na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom povećati, pa ako putujete tamo savetujemo da koristite alternativne granične prelaze.

Na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje vozila na prelazima Horgoš i Kelebija, ka Mađarskoj, 240, odnosno 180 minuta, a na Batrovcima, prema Hrvatskoj, oko 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti