Sve što znamo o novoj verziji "Dine" (VIDEO)

Autor:

U filmu "Dina" 21. veka gledaćemo zvezdu "Igre prestola" i superherojskih filmova, kao i oskarovce! Evo i drugih detalja filma.

Sve što znamo o novoj verziji "Dine" (VIDEO) Foto: YouTube/bringbackthemusic

Nova filmska verzija kultnog romana "Dina" stiže nam od Denisa Vilneva, a objavljeno je i ko će tumačiti glavne uloge.

U "Dini" ćemo gledati glumce kao što su Timoti Šalame, Havijer Bardem, Džoš Brolin, Džejson Momoa, Dejv Bautista, Šarlot Rempling, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzaks…

Vilnev je SF publiku osvojio filmovima "Dolazak" i "Blejd Raner 2049", a sada će pokušati da udahne novi život svemirskoj avanturi u kojoj se prepliću politika, religija i čovekov odnos sa prirodom.

Po romanu Frenka Herberta već je snimljen jedan film, koji važi za "treš" klasik naučne fantastike. Režirao ga je Dejvid Linč 1984. godine, a glavne uloge tumačili su Kajl Meklahlan, Virdžinija Medsen, Sting i drugi. Verzija koja je stigla u bioskope toliko se razlikovala od onoga što je Linč zamislio, da se javno ogradio od filma koji je zaradio deset miliona dolara manje nego što je koštao.

Takođe, čileansko-francuski filmski velikan Alehandro Hodorovski imao je svoju viziju ovog dela, koja nikada nije snimljena. O tom kapitalnom, ali neostvarenom projektu snimljen je i izvanredan dokumentarac "Jodorovsky's Dune".

Izvor: YouTube/GilesThomas

Snimanje nove "Dine" počinje ovog proleća na lokacijama kao što su Budimpešta i Jordan. Do tada, podsetite se originala!

Izvor: YouTube/bringbackthemusic

Tagovi:

Povezano

Sve vesti