Da li ste čuli za Sportpesa Racing Point

Autor:

Još jedan F1 tim promenio ime

Da li ste čuli za Sportpesa Racing Point Foto: promo/Racing Point F1 Team

Popularni roze bolidi Formule 1, koji su prethodnih sezona vozili pod imenom Force India, ove godine će se takmičiti kao Sportpesa Racing Point F1 tim.

Ekipa je imala problematične prošle sezone, kada je polovinom šampionata ekipu kupio konzorcijum Racing Point UK, ali se do kraja takmičila pod imenom Force India. Iz novog-starog tima, čije je središte na legendarnom Silverstonu, poručuju da su "spremni za novi početak".

Alfa Romeo i zvanično u Formuli 1

Serđu Perezu, koji je deo ekipe od 2014, ove godine se pridružio Lens Strol. Ovaj kanadsko-belgijski vozač je došao iz Vilijamsa, a njegov otac, Lorens Strol se nalazi na čelu konzorcijum koji je kupio ekipu.

racing point, formula 1 Foto: promo/Racing Point F1 Team

Osim roze, bolidi su dobili i metalik plavu boju glavnog sponzora, što će svakako doprineti boljoj prepoznatiljivosti na "terenu".

racing point, formula 1 Foto: promo/Racing Point F1 Team

Sve je počelo sa Edijem Džordanom

Ova ekipa je od 1991. kada se prvi pojavila u Formuli 1, promenila nekoliko imena. Počela je kao Jordan Grand Prix tim, pod upravom harizmaričnog Edija Džordana, čiji je najveći uspeh bilo osvajanje trećeg mesta u šampionatu 1999.

Pod imenom Midland F1 Racing takmičila se 2006, a godinu dana kasnije je promenila ime u Spyker F1.

Već naredne su je kupili indijski biznismen Vidžaja Malija i Holanđanin Mihel Mol, tadašnji direktor Spyker F1 tima i tim menje ima u Force India F1 tim.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

%MCEPASTEBIN%

Povezano

Sve vesti