Upoznajte najbržu limuzinu na svetu! (FOTO)

Autor:

Šta li bi Flojd rekao za ovu "alpinu"

Upoznajte najbržu limuzinu na svetu! (FOTO) Foto: promo/Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. KG

"Alpina. To je ovaj budženi BMW, odnosno frizirani BMW..." - Flojd, Nacionalna klasa

Nedavno unapređena najluksuznija BMW-ova serija 7 upravo je dobila savršeniju verziju, koja je izvedena od strane poznate tjuning kuće, Alpina.

Pod imenom "BMW alpina B7 xDrive" dolazi prava ultimativna mašina, koju pokreće poznati 4,4-litarski Twin-turbo motor. Alpinini inženjeri su uspeli da iz ovog agregata izvuku 608 konjskih snaga i 800 Nm obrtnog momenta. Snaga se preko takođe dorađenog osmostepenog automatskog menjača šalje na sva četiri točka.

Ubrzanje je, u odnosu na original, poboljšvano za 0,1 sekundu, pa B7 do "stotke" stiže za 3,6 sekundi, a najveća brzina iznosi 330 km/h, što ga čini najbržim serijskim sedanom na svetu.

I idealnim za još uvek otključane nemačke "autobanove".

Standardno su na raspolaganju 20-inčne felne od lake legure, a tu su i opcione od 21 inča. U oba slučaja, reč je o Alpina Klasik modelima.

B7 je opremljen i vazdušnim oslanjanjem, ojačanim kočnicama, Alpina izduvnim sistemom i aerodinamičnim paketom, koji uključuje i posebno prednji branik sa većim otvorima za vazduh.

Naravno, Alpina je posebnu pažnju posvetila i unutrašnjem uređenju. Sedišta su presvučena posebnom kožom, a tu su i elementi od pravog drveta. Praktično sve je kao "običnoj" seriji 7 samo je dodatno podignuto na viši nivo luksuza.

Kupcima će na raspolaganju biti i dve posebne Alpinine metalik farbe u plavoj i zelenoj boji.

Početna cena modela B7 iznosi 154.800 evra. Sledećeg meseca će biti otvorena knjiga porudžbina, a prve isporuke će startovati u julu.

Pogledajte fotografije sa promocije modela:

Zanimljivo da je Alpinin model jeftiniji od najjače serijske "sedmice", modela M760Li, koji ispod haube ima V12 motor sa 593 KS i neverovatni obrtni moment od 850 Nm. Maksimalna brzina ovog modela je "samo" 300 km/h.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti