Dva nova filma Lazara Ristovskog!

Autor:

Filmovi će biti prikazani na FEST-u, a Ristovskog ćemo gledati "samo" u ulozi glumca, iako je najavio povlačenje s ekrana.

17
A- A A+

Lazar Ristovski, iako se povukao iz glume nakon filma "Kralj Petar Prvi", na predstojećem FEST-u imaće čak dve premijere.

Publika će moći da pogleda premijerno njegova dva nova filma - "Pijavice" i crnogorski "Između dana i noći", koji će se takmičiti za nagradu "Beogradski pobednik".

"Pijavice", po romanu Davida Albaharija, reditelj Dragan Marinković godinama je pokušavao da snimi, ali je uspeo tek nakon podrške Ristovskog.

Glavni junak romana je srpski novinar iz Zemuna zaljubljen u Jevrejku. Posle teksta o porastu antisemitizma u Srbiji biva pretučen i živi u stalnom strahu i paranoji.
U filmu Ristovski igra sa Nikolom Đuričkom.

Ako dobijemo pare od države, snimamo nastavak! (VIDEO)

"Između dana i noći" imaće četiri projekcije na Festu. Film čine tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: pred kraj Drugog svetskog rata, u vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije.

SVE vesti o FEST-u

U svakoj od priča otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja sopstvene egzistencije.

Čak 125 premijera na FEST-u!

Pogledajte MONDO TV sa Ristovskim!

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti