Moguć led na putevima u zapadnoj Srbiji

Autor:

Očekuju se povremene gužve na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom

0
A- A A+
Ibarska magistrala, put, putevi, drum, drumovi, saobraćaj Foto: MONDO/P. Vujić

Pored suvih kolovoza, dobre vidljivosti i umerenog intenziteta saobraćaja, vozače očekuje i dobra prohodnost puteva, posebno na onim u nižim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

I na autoputevima je saobraćaj umerenog intenziteta, a više vozila se očekuje na putevima koji vode na turističkim centrima i vikend naseljima.

Obratite pažnju na sunce u popodnevnim časovima, koje vas može zaslepiti.

Porast dnevnih temperatura može dovesti do češćih odrona na putevima pored ruka i useka, ali i onim koje vode u planinske predele, na kojima je saobraćaj poslednjih dana intenzivniji.

U mestu Bačevci, na putu Valjevo – Kaona, postoji opasnost obrušavanja kamena, pa je postavljena saobraćajna signalizacija, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Iz "Puteva Srbije" su saopštili da ekipe zimske službe posipaju kritične deonice. Moguć je led na sledećim putnim pravcima:

Divljaka – Ivanjica – Javor

Ivanjica – Buk

Buk – Novi Pazar

Čačak – Ivanjica

Prilike – Katići – Jasenovo

Buk – Međurečje – Kumanica

Dubac – Ivanjica (Kaona)

Na naplatnim stanicama nema dužih zadržavanja, ali se na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom mogu stvoriti povremene kolone.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti