Jokić o svemu: Volim svoj nadimak, a ne volim mobilne!

Autor:

Srpski centar govorio je uoči Ol stara o različitim temama, koje nisu direktno u vezi sa sportom.

Jokić o svemu: Volim svoj nadimak, a ne volim mobilne! Foto: Tanjug/AP/Kathy Willens

Nikola Jokić je Ol star!

Srbija će prvi put od Predraga Stojakovića imati učesnika najveće revijalne utakmice na svetu, u kojoj nastupa 24 (u ovom slučaju, 26) najboljih košarkaša današnjice.

Uoči nastupa na fešti u Šarlotu, Jokić je prošao uobičajenih pola sata razgovora sa novinarima. Pred brojnim kamerama i diktafonima govorio je i o temama o kojima ne govori svaki dan.

Na primer, koju muziku sluša pre utakmice?

"Slušam jednog srpskog pevača. Nije to ništa brzo, ništa uzbuđujuće. 'Chill mode'", rekao je Jokić.

Otkrio je i koji mu je omiljeni nadimak i ko mu je "kumovao".

"Džouker ("Joker") mi je omiljeni. Volim ga, jer je jednostavan. Majk Miler ga je smislio, jer je bio uz mene sve vreme, od mog prvog dana ovde. Nije mogao da izgovori moje prezime i rekao mi je da sam 'Joker'. Uvek je uz mene i dalje, i dalje razgovaramo i rekao sam mu da njegovo ime nikad neće biti zaboravljeno u NBA ligi", setio se Somborac svog nekadašnjeg saigrača, sada penzionisanog NBA košarkaša.

Na pitanje šta NE voli u svom poslu, nije dugo smišljao odgovor.

"Ne volim što ne mogu da izađem, a da me ne slikaju. Mrzim čoveka koji je izmislio kamere i mobilne telefone, ali dobro je jer ljudi počnu da te prepoznaju, da ti odaju poštovanje".

Jedan od novinara pitao ga je i za poznanstvo i saradnju sa menadžerom Miodragom Ražnatovićem.

"Video je da u dva uzastopna kola da imam dobre (statističke) brojke i rekao je da moraju da me potpišu. Poslao je čoveka da me pokupi, otišli smo kod njega u kancelariju i tako smo počeli. Imamo dobar odnos, jer i pored toga što je moj agent, igrao sam za njegov klub i prošli smo kroz mnogo uspona i padova".

Ko su najveći Jokićevi rivali?

"Na primer, Stiv(en) Adams. Često igramo protiv njegovog tima. Tu je i Rudi Gober, i protiv njih često igramo. Recimo da su njih dvojica".

Sa kim bi Nikola pravio ekipu?

"Dobro pitanje. Bili bismo tu Janis, ja, mlađi Dirk Novicki (osmeh), Embid i Bogdan Bogdanović".

Neizbežno je bilo i pitanje o njegovim asistencijama.

"Nekad se i sam zapitam kako 'prođu' dodavanja. Na primer, kao u utakmici protiv Minesote. Nisam znao kako će to proći".Poštovanje za Novaka Đokovića

"Poštujem Novaka Đokovića, posmatrajući i to kako pomaže mimo sporta, kako ima fondaciju, tu je za druge", rekao je Jokić

Poznata je Nikolina ljubav prema konjima. Šta još voli mimo košarke?

"Veoma sam dobar u raznim stvarima. Nisam sjajan ni u čemu, ali sam dobar. Mogu da igram svaki sport, volim video igrice, volim životinje, konje, ali nisam sjajan ni u čemu. Naravno, volim i rvanje, rvem se sve vreme sa braćom", nasmejao se Jokić.


Povezano

Sve vesti