Nova frka zbog Oskara! (VIDEO)

Autor:

Posle drame sa nominacijama, voditeljima, stiže nova odluka Akademije koja je razbesnela javnost!

Nova frka zbog Oskara! (VIDEO) Foto: Gulliver/Getty Images/Christopher Polk

Od dodele Oskara deli nas samo sedam dana, a frka u javnosti se ne stišava!

Zlatne statuete biće dodeljene 91. put, u noći između 24. i 25. februara, a ukoliko niste pratili šta je sve problem, reći ćemo vam samo da je superherojski film nominovan u kategoriji najboljeg filma i da ceremonija neće imati voditelja-domaćina.

Novi problem, svega nedelju dana uoči dodele - Akademija je pokušala da trajanje televizijskog prenosa ceremonije maksimalno skrati, i time na sebe navukla bes filmske industrije.

Dodela Oskara ne bi trebalo da traje duže od tri sata, sa sve reklamama, pa je Akademija saopštila da će nagrade za najbolju fotografiju, montažu i šminku i frizuru biti dodeljene dok traju reklame. U prevodu, gledaoci neće moći da prate te tri kategorije.

Ovo je razbesnelo profesionalce iz industrije, koji su se oglasili na društvenim mrežama.

"U istoriji filma, remek-dela su pravljena bez zvuka, boje, priče, glumaca i muzike. Nijedan jedini film nikada nije napravljen bez fotografije i montaže," napisao je Alfonso Kuaron, koji je osvojio dva Oskara za film "Gravitacija" i na predstojećoj dodeli je nominovan još pet puta, za film "Roma".

Rasistički skandal: Ne možeš na dodelu Oskara!

Duhovito je ovo prokomentarisao glumac Set Rogen.

"Nema boljeg načina da proslaviš dostignuća u filmu, od toga da javno NE nagradiš ljude koji su bukvalno plaćeni da snimaju film," napisao je on.

Rasel Krou je bio nešto "rečitiji".

"Ovo je previše je*eno glupa odluka, da bih na nju trošio reči," napisao je on.

Nakon burnih reakcija javnosti, Akademija je odustala od ove zbunjujuće ideje i kratko saopštila da će sve nagrade biti uručene uživo.

Pogledajte i MONDOPop reakcije na nominacije!

Izvor: MONDO

Tagovi:

Povezano

Sve vesti