Ministar: Dogodine u Prizrenu!

Autor:

Iako su pre jedanaest godina, uz neskrivenu podršku pojedinih zapadnih zemalja, "šiptarski separatisti" u Prištini proglasili nezavisnost, svoju državu nisu dobili niti će je ikada dobiti, poručio je ministar Nenad Popović.

24
A- A A+
Nenad Popović, Popović, SNS Foto: Mondo/Goran Sivački


"Skupština Srbije je takve odluke separatista poništila i time obavezala sve vlasti u Srbiji da čvrsto brane našu državnu teritoriju", naveo je Nenad Popović u saopštenju.

Ocenio da je lažna država na tlu Srbije postala, na sramotu svojih zapadnih zaštitnika, leglo kriminala, trgovine narkoticima i ljudskim organima, samovolje ratnih zločinaca i nasilja nad srpskim stanovništom.

"Upravo iz tih razloga što je ta lažna tvorevina postala crna rupa kriminala i nasilja, sve veći broj zemalja preispituje njeno priznanje ili uskraćuje svoju podršku u međunarodnim organizacijama", ukazao je Popović.


Prema njegovim rečima, čvrsta i dosledna politika Srbije u odbrani svog teritorijalnog integriteta, Ustava i Rezolucije 1244, daće svoj rezultat u budućnosti u vidu konačne pobede međunarodnog prava i pravde nad nasiljem.

"Važno je biti mudar, strpljiv, principijelan, i osloniti se na svoj narod i prijatelje kao što su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin, koji je tokom svoje posete Beogradu izrekao snažne reči ohrabrenja: 'zajedno smo jači'", rekao je ministar.

Odgovor na slavlje "nezavisnog Kosova" (FOTO)


Smatra da samo ako Srbi budu složni, ujedinjeni i čvrsti ta lažna kula od karata zvana "nezavisno Kosovo", građena od NATO bombardovanja Srbije do danas, "srušiće se pod nepokolebljivom voljom srpskog naroda da odbrani svoje Kosovo i svoju državnu teritoriju".

Priština slavi


Podseća i na mudre reči Valtazara Bogišića da "što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi" i napominje da one nikada nisu bile opravdanije kao u slučaju jednostrano proglašene nezavisnosti lažne države Kosovo.

"Naš odgovor je i posle ovih jedanaest godina, od tog sramnog i kriminalnog čina u Prištini, i dalje isti – Kosovo je Srbija, dogodine u Prizrenu", poručio je Popović, saopšteno je iz SNP-a.

Povezano

Sve vesti