Jokić i Vučević učili Amere kako se zovu: NI-KO-LA!

Autor:

"Već 11 godina sam ovde, ali...", rekao je crnogorski centar Nikola Vučević kome je dosadilo što pogrešno izgovaraju njegovo ime.

Jokić i Vučević učili Amere kako se zovu: NI-KO-LA! Foto: Guliver/Harry Aaron/Getty Images

I ime Nikola ume da zbuni Amerikance!

Reporteri u NBA su na različite načine izgovarali imena Nikole Vučevića i Nikole Jokića, valjda pravdajući to činjenicom da jedan nastupa za Crnu Goru, a drugi za Srbiju, da bi centru Orlanda tokom ovog Ol star vikenda u Šarlotu "pukao film" i rešio je da razreši dilemu.

"Ti si Nikola, a on je Nikoula?", upitali su Crnogorca.

"Ne, obojica smo Nikola". prevrnuo je očima centar Orlanda koji je objasnio da sve vreme pogrešno izgovaraju Jokićevo ime, dok su kod njega uspevali da pogode akcenat. 

"Zvali ste ga pogrešnim imenom sve vreme... Imate dosta problema sa stranim imenima, ovde sam 11 godina i često čujem i u arenama kako pogrešno izgovaraju moje ime", dodao je Vučević koji je inače rođen u Švajcarskoj.


Nakon toga su na druženju sa Ol star košarkašima novinari "svratili" do Jokića i upitali ga istu stvar, da bi i on potvrdio da je u pitanju greška, ali mu se nije naročito pričalo o tome.

"Nikola je. Baš vas je naterao da razmišljate o tome?", uzvratio je nasmejani Jokić.

Podsetimo, obojica igrača učestvovaće na ovogodišnjoj Ol star utakmici, obojica u timu Janisa Adetokunba koji ih je odabrao kao kapiten.

Jokić je učestvovao i u "takmičenju veština" u noći između subote i nedelje, ali nije stigao do finala.


Pogledajte kako su učili Amerikance izgovoru!
Povezano

Sve vesti