"Saučešće porodici Šaulića, iskrenog prijatelja"

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće porodici pevača Šabana Šaulića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. Telegram saučešća uputio i ministar kulture...Dačić: Šaban je bio kralj narodne muzike.

146
A- A A+

Aleksandar Vučić Foto: MN Press


"Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića", napisao je predsednik Vučić na Twitteru.

U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima Šabana Šaulića, povodom njegove tragične smrti, piše u telelegramu saučešća ministra kulture Vladana Vukosavljevića.

On je ocenio da bi "Šabana Šaulića njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pevačkoj disciplini".

"Sudbina ga je pozvala da caruje u žanru u kome je tokom decenija, brojnim poklonicima darivao pregršt trenutaka plemenite sete i radosti. Odlaskom Šabana Šaulića, srpska popularna muzika i kultura ostale su bez dela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta", istakao je ministar Vukosavljević.

I prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Šabana Šaulića.

"Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće. Zatekla me je vest da je brzo i tragično otišao 'kralj narodne muzike'.

On je obeležio jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, ostajući blizak svim generacijama. Ja ga neću zaboraviti, ali će mi nedostajati njegov topli glas, ali pre svega on. Šaban je bio 'kralj narodne muzike', ali je bio i veliki čovek

Šaban Šaulić preminuo je danas nakon teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj. Pijani vozač bez dozvole udario je u automobil u kojem je bio pevač.

Šaban Šaulić rođen je 1951. godine u Šapcu, muzikom je počeo da se bavi 1969. Ubrzo je stekao popularnost koja nije bledela do smrti. Iza sebe je ostavio suprugu Gordanu i troje dece – sina Mihajla i kćerke Sanelu i Ildu.

Saučešće porodici uputili su danas brojni pripadnici estrade, kolege nastradalog pevača:

Estrada tuguje za kraljem narodne muzike

Poginuo Šaban Šaulić, nesreću izazvao pijani vozač!

Region u šoku: Otišao je kralj!

Povezano

Sve vesti