Dačić: Kad su na rivi u Splitu čekali srpsku vojsku...

Autor:

Srbija ne želi da zaoštrava odnose sa Hrvatskom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je komentarisao napad na srpske vaterpoliste u Splitu...

9
A- A A+
Aleksandro Kralj, vaterpolo, Zvezda Split, Split Foto: Tanjug/Screenshot

Dačić kaže da nije upoznat sa tim da li je bilo dogovora između predsednika Srbije Aleksandara Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se u razgovorima zvaničnika dve zemlje ne spominju reči kao što su masakr i etničko čišćenje.

"Ne znam da li je bilo nekih dogovora", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara.

Dačić je rekao da je na rivi u Splitu, gde su nedavno napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde,20.000 Splićana 1918. godine dočekalo srpsku vojsku da ih, kako kaže, zaštiti od Italijana.

"Danas sa te iste rive bacaju Srbe u more. Nešto tu nije normalno. Istovremeno osuđuju italijanske političare koji govore o tome da je Dalmacija italijanska, a da nije bilo srpske vojske Dalmacija bi možda danas bila italijanska", ukazao je Dačić.

Došla maca...: "Živela italijanska Dalmacija!"

On je odnos Srba i Hrvata 100 godina nakon tog događaja nazvao "tragičnim".

Rekao je da sa Hrvatima ne moramo da se volimo, ali da moramo da nađemo zajednički interes, a taj interes nije, kako kaže, da na isti način uzvraćamo Hrvatima kada dođu u Srbiju.

"Ponosan sam što toga u Srbiji nema", naglasio je Dačić.

Povezano

Sve vesti