I Dodik uputio saučešće: Počivaj u miru, legendo

Autor:

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saućešća porodici Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

I Dodik uputio saučešće: Počivaj u miru, legendo Foto: Mondo/Stefan Stojanović


"Sa nevericom i neizmernom tugom primio sam tužnu vest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život.

Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čoveka i muzičara, njegovih pesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak 'kralj narodne muzike'", naveo je Dodik u telegramu, a objavili su banjalučki mediji, prenosi RTRS.

Dodik je naglasio da je Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji celog regiona, otišao u legendu, ali da će njegove pesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.

"U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima. Počivaj u miru, legendo narodne muzike", poručio je Dodik.

Šaban Šaulić preminuo je danas nakon teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj. Pijani vozač bez dozvole udario je u automobil u kojem je bio pevač.

Šaban Šaulić rođen je 1951. godine u Šapcu, muzikom je počeo da se bavi 1969. Ubrzo je stekao popularnost koja nije bledela do smrti. Iza sebe je ostavio suprugu Gordanu i troje dece – sina Mihajla i kćerke Sanelu i Ildu.

Saučešće porodici uputili su danas brojni pripadnici estrade, kolege nastradalog pevača:

Estrada tuguje za kraljem narodne muzike

Poginuo Šaban Šaulić, nesreću izazvao pijani vozač!

Region u šoku: Otišao je kralj!

Povezano

Sve vesti