Nasmejani Trinkijeri: Jako bitan trofej, da se slavi!

Autor:

Zadovoljstvo kod Italijana posle prvog osvojenog trofeja s Partizanom. Novica Veličković govorio o zajedništvu u ekipi.

Nasmejani Trinkijeri: Jako bitan trofej, da se slavi! Foto: MN Press

Uzbudljiva završnica finala u Nišu "rodila" je heroja navijača Partizana!

To je bio Džok Lendejl koji se odlično pozicionirao na 0,2 sekunde do kraja pod košem Crvene zvezde, a potom realizovao slobodna bacanja nakon dosuđenog faula Bilija Berona. Ostalo je premalo vremena da bi košarkaši Milana Tomića napravili još jedno čudo u "Čairu"...

Takve pobede obično su "slađe" trenerima, pa tako Andrea Trinkijeri posle svog prvog trofeja s Partizanom nije skidao osmeh s lica.

"Neverovatno!", kratko je složio Trinkijeri na nabrajanje zanimljivih detalja iz poslednjih šezdesetak sekundi na parketu niške hale.

"Čestitam mojim igračima, borili smo se, znate da finala nisu nikad jednostavna i laka, grešili smo, ali smo osvojili trofej protiv teškog rivala. Teško je bilo igrati danas...", dodao je Trinkijeri koji je potom upitan i za borbe koje uskoro slede - na Jadranu.

"Sutra ću misliti o završnici ABA Lige, sad slavlje!".

Posebnu energiju ekipi uvek daje Novica Veličković, a kapiten Partizana je posle osvajanja trofeja - sedmog u Kupu Radivoja Koraća za crno-bele - označio zajedništvo kao ključ.

"Jako bitan trofej... Timski duh je doneo ovo, naša energija i borba, nismo pali posle par praznih minuta. Čestitam Crvenoj zvezdi na fer-pleju i dobroj igri. Mi ćemo sad da proslavimo... Moraš da očekuješ ovakve završnice kad su ovakve utakmice u pitanju, kao i da će par igrača preuzeti odgovnornost. Bili smo hrabri, ali dodao bih da je to zajedništvo kod nas neverovatno", zaključio je za kraj razgovora Novica Veličković.

Povezano

Sve vesti