MONDO/Tanjug

Počelo uklanjanje novogodišnjih ukrasa

Autor:

U Beogradu danas počinje skidanje novogodišnjih ukrasa i ukrasnog osvetljenja. Za 45 dana prestonica bi trebalo da bude "u normalnom" stanju.

16
A- A A+
novogodišnja rasveta, ukrasna rasveta, novogodišnje ukrašavanje Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Počeli smo 11. septembra sa postavljanjem ukrasa, svečano je uključena novogodišnja rasveta 15. novembra i to je trajalo do 16. februara. Trebaće nam izvestan period, najmanje 45 dana da sve uklonimo, selektujemo, pospremimo po magacinima, proverimo šta je oštećeno i uradimo prepravke za sledeću godinu", rekao je direktor JKP Javno osvetljenje, Aleksandar Cincar Poposki za RTS.

Pala novogodišnja rasveta - zastoj u Kneza Miloša

On je dodao da je ove sezone bilo postavljeno 6.000 svetlosnih lančanica i ukrasa i 3.500 figura na 127 lokacija. Ali neće odmah biti sve i uklonjeno, jer zbog potrebe snimanja jednog filma na 10 lokacija privremeno će biti ostavljeni ukrasi i privremeno paljeni po potrebi, a onda uklonjeni.

Prema rečima Cincar Popovskog ove godine se prvi put dogodilo da je veliki broj ukrasa bio "sistematski uništavan", na Tamajdanu, Slaviji, u parku Manjež i na Obilićevom vencu, zbog čega su podnete četiri krivične prijave.

Vučić: Nikom normalnom ne smetaju ukrasi!

Povezano

Sve vesti