Nova domaća serija! (FOTO, VIDEO)

Autor:

"Crveni mesec" i dobro poznato lice

Nova domaća serija! (FOTO, VIDEO) Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Televizija Pink najavila je da će u narednoj deceniji proizvoditi više igranog programa - prvi veliki projekat je istorijsko ljubavna dramska serija “Crveni mesec”, čiji su idejni tvorci Željko Mitrović i Roman Majetić.

Ljubavna, ali i snažna istorijska priča smeštena je u period od avgusta 1913, nakon pobede Srbije u Balkanskim ratovima kada je povratila deo teoritorije, do kraja 1915. godine, kada je austrougarska vojska okupirala Beograd.

Glavni junak, mladi srpski oficir koga tumači Miloš Đurović, vraća se sa ratišta u rodnu kuću. Svadba mu je, tradicionalno, već zakazana, ali zaplet priče počinje kada ćerka austrougarskog poslanika, koju igra Ivana Dudić, baci oko na njega.

Nedopustivo za to vreme, koketna mlada dama, ne krije svoja osećanja. Rasplet njihove ljubavne drame odvija se u realnom istorijskom periodu pred Veliki rat, pa se u scenariju pojavljuje još dvadesetak glavnih likova, uglavnom stvarnih istorijskih ličnosti.

Produkciono, ali i scenaristički veoma zahtevan projekat od 120 epizoda priprema se već godinu dana, a kako je poseban naglasak autora stavljen na oživljavanje epohe, u pisanju scenarija Romanu Majetiću pomaže nekoliko istaknutih istoričara. Medju poznatim imenima stručnih saradnika je i Nikola Giljen, beogradski istoričar i teolog, iskusni stručni saradnik u mnogobrojnim projektima i manifestacijama iz oblasti kulture i nauke.

Pogledajte prilog s Ivanom:

Izvor: MONDO

I saznajte odgovore na vaše Google pretrage o Ivani!

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti