Instagram “guta“ milione pratilaca

Autor:

Problem s brisanjem nelegalnih naloga prerastao u kolaps, koji traje danima.

11
A- A A+

Samo Kajli Džener izgubila je više od 2.5 miliona pratilaca na Instagram mreži usled problema, koji nekontrolisano briše pratioce s te mreže. Problem je nastao nakon što je Instagram odlučio da se obračuna sa lažnim profilima i nalozima, koji nemaju nikakvu aktivnost, kao i sa mnogobrojnim kupljenim nalozima i lajkovima.

Instagram je prošle godine zabrinuo mnoge slavne ličnosti, zapravo one, koje su kupovali pratioce i lajkove, najavom da će svi lažni i kupljeni profili biti obrisani, što će dovesti do naglog pada broja pratilaca i lajkova na takvim profilima. Ipak, aktivacijom brisanja ovih naloga došlo je do nekontrolisanog osipanja i pravih naloga i lajkova, koji su jednostavno nestali, odnosno otpratili su veliki broj naloga najčešće poznatih ličnosti. Osim pomenute Kajli, na udaru su posebno američke zvezde, a najviše su izgubile Arijana Grande, Kejti Peri, Tejlor Svift, Niki Minaž i još neke, koje su izgubile preko milion pratilaca.

Pročitajte i ovo: Instagram će vas primorati da gledate! (FOTO)

Instagram je naveo za strane medije da je problem poznat i da se radi na njegovom rešenju i dalje, kao i da će svi nalozi, koji su pogođeni ovim “gutanjem“ pratilaca bez razloga biti obeštećeni, ali da će biti potrebno preduzeti neke korake i sa strane vlasnika profila.

“Seča“ pratilaca neće pogoditi samo slavne korisnike, nego i sve profile, čiji su pratioci prepoznati kao lažni, tako da, ako se i vama broj pratilaca smanji osetno - to je zato što su vas pratili “duh“ nalozi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti