Fakultet demantuje: Genetičar Stojković nije smenjen

Autor:

Profesor Miodrag Stojković nije razrešen funkcije šefa Katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, obavestio je javnost taj fakultet.

0
A- A A+
festival nauke, nauka, eksperiment, laboratorija, naučnik Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Profesor Stojković nije smenjen, kako su poslednjih dana pojedini mediji preneli, te je i dalje šef katedre za genetiku integrisanim akademskim studijama medicine, navedeno je u saopštenju za medije.

Kako se navodi, tačno je da je zbog ozbiljnih istraživanja koja profesor Stojković mora da obavi van naše zemlje bilo reči da katedru za matične ćelije na doktorskim akademskim studijama FMN preuzme njegova bliska saradnica profesorka Biljana Ljujić, sa čim se saglasio i profesor Stojković.

Smenjen genetičar Stojković, naučnik svetskog glasa

"Od te ideje ipak se odustalo pa je profesor Miodrag Stojković ostao šef katedre za matične ćelije Fakulteta medicinskih nauka. Tvrdnje pojedinica da će doći do raspuštanja katedre za matične ćelije i da će biti doveden u pitanje nastavak izgradnje Centra izuzetnih vrednosti su netačne i slobodno možemo reći zlonamerne", naveli su sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, te poručili da se svi poslovi na tom fakultetu, uključujući i katedru za matične ćelije, odvijaju normalno i prema ranije utvrđenim planovima i programima.

Prva beba u bolnici Miodraga Stojkovića

Povezano

Sve vesti