"DS uticala na istragu o ubistvu Ranka Panića"

Autor:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je policija svojevremeno dobijala naloge od DS kad je reč o istrazi ubistva Ranka Panića, tokom protesta "Kosovo je Srbija" 2008. godine.

5
A- A A+

sps dačić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na pitanje novinara ko je iz DS opstruisao istragu, Dači jeć rekao da tada nikome nije odgovaralo da se otkrije istina, jer su na čelu tih struktura bili ljudi iz DS.

Dačić, koji je u to vreme bio ministar unutrašnjih poslova, rekao je da nije postojala saradnja i međusobno informisanje o utvrđivanju svih činjenica kako je do smrti Ranka Panića došlo i ko je direktno odgovoran.

"Ja sam o tome govorio uvek, ako se sećate, bio sam veoma ljut jer me niko nije informisao. Preskakanje nivoa i komunikacija vrha policije sa Savetom za nacionalnu bezbednost i tadašnjim kabinetom predsednika Borisa Tadića, dovodilo je do toga da ministar unutrašnjih poslova nije imao uvid u to, a moj kabinet nije čak informisan da je Panić u bolnici i da je u teškom stanju",  rekao je Dačić.

Upitan da li će sada učestvovati u sudskom postupku koji je u toku, Dačić je rekao da on nije bio deo celog događaja, jer ministar unutrašnjih poslova "nije pozornik na ulici."

Na pitanje da li je o tome sada razgovarao sa predsednikom Vučićem, Dačić je rekao da nije.

"Istraga je u toku. Što se toga tiče, treba da se odredi da li je neko dao nalog za takvo ponašanje. Bilo je priča o tome da se neko štiti, da ne žele da se utvrdi ko je počinilac", naveo je Dačić.

Povezano

Sve vesti