Preminuo Karl Lagerfeld, poslednji među "velikima"

Autor:

Karl Lagerfeld preminuo je u 85. godini, nakon nekoliko nedelja bolesti.

Preminuo Karl Lagerfeld, poslednji među "velikima" Foto: Guliver/Getty Images/Vittorio Zunino Celotto

Čuveni modni kreator, jedan od poslednjih među velikanima, iz vremena dok je moda još bila umetnost, umro je u utorak, 19. februara u Francuskoj, navodno od raka pankreasa.

Rođen je u Nemačkoj u Hamburgu, 10. septembra 1933. godine. Sa majkom Elizabet je u 14. godini emigrirao u Pariz, i vremenom postao jedan od najboljih kreatora 20. veka. 

Tečno je govorio nemački, engleski, francuski i italijanski, a da njegov uspeh nije posledica puke sreće, već i beskrajnog talenta i godina truda, nabolje svedoči jedna od njegovih čuvenih izjava "Ono što najviše volim u poslu je posao!''

Lagerfeld je bio bolestan proteklih nekoliko nedelja, prenose francuski mediji, i prvi put otkako radi za "Šanel" propustio je dve revije visoke mode ove kuće, održane u Parizu 22. januara, ali je tada izdato saopštenje da je samo "umoran".

Karl Lagerfeld bio je na čelu "Šanela" više od tri decenije, i na radost zaljubljenika u modu stvarao je osam kolekcija godišnje.

Izvor: YouTube/Karl Lagerfeld

Bio je poznat po autfitu od kojeg nije odustajao ni pod kakvim uslovima: crno odelo, naočare za sunce, seda kosa vezana u niski konjski rep i obavezne rukavice bez prstiju...

Izvor: YouTube/Karl Lagerfeld

Bez dlake na jeziku, nije se ustručavao da kaže šta misli... I nije se obazirao na to kako bi njegove izjave mogle da budu protumačene. Evo malog pregleda:

Izvor: YouTube/Harper's BAZAAR

Tagovi:

Povezano

Sve vesti