• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

One su nas zasmejavale, činile radosnim, tužnim...

Izvor mondo.rs

Lista sudijskih grešaka na svetskim prvenstvima dovoljno je dugačka da ne možemo da je se setimo svih spornih situacija. Ali, neke od njih i dalje dobro pamtimo...

 Top lista Sudijske greške na svetskim prvenstvima Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MN Press

Sudije greše od kada se igra fudbal...

Nekada su loše odluke plod previda i slučajnosti, a nekada klasičnog predumišljaja. Greši se na "malim" terenima i onim najvećim, kada su milioni pogleda upereni na teren. Primera je na stotine, mi ćemo pokušati da izdvojimo najdrastičnje koji su se dogodili na svetskim fudbalskim prvenstvima.

Čitali smo o velikim sudijskim krađama u Urugvaju 1930. O tome kako je tim Kraljevine Jugoslavije oštećen u polufinalu i policajcu koji je "namestio" gol domaćinu. O čudesnoj odbrani rukom defanzivca Zapadne Nemačke Karl-Hajnca Šnelingera, kada je umesto golmana "iščupao" loptu iz rašlji na meču protiv Urugvaja u Engleskoj 1966.

Pričali su nam o nepravednom isključenju Argentinca Antonija Ratina na istom tom šampionatu u Engleskoj protiv domaćina. Navodno je uvredio kraljicu, iako sudija nije znao reč španskog...

Čuli smo i za mnoge druge nepravde, a neke od njih pokušaćemo da dokumentujemo snimcima. 

KLEJV TOMAS, 1978: Brazil - Švedska 1:1

1. kolo Grupe 3, Mar del Plata

Švedska je odolela Brazilu u prvom meču na Mundijalu u Argentini (1:1). Pomoć je imala od neverovatnog sudije Klejva Tomasa iz Velsa.

Sigurno bez tendencije, ali sa željom da bude u centru pažnje, Velšanin je poništio gol Ziku po isteku 45. minuta. Brazil je imao korner, posle kojeg je sjajni Ziko zatresao mrežu glavom, ali je sudija svirao kraj dok je lopta letela ka šesnaestercu.

Niko nije mogao da veruje šta se dešava. Šveđani su bili srećni i grlili se, a Brazilci besni na Tomasa. Još zanimljivije je to da je korner dosuđen dok je u toku bio 45. minut, a gol poništen svega nekoliko sekundi po isteku regularnog dela.

Inače, sudija nije povredio pravila!

Šve Bra 1:1
Izvor: YouTube

GREJEM POL, 2006: Australija - Hrvatska 2:2

3. kolo Grupe F, Štutgart

Reč je o utakmici na kojoj se poznati sudija Grejem Pol obrukao, a Josip "Džo" Šimunić ušao u istoriju kao prvi koji je na jednoj utakmici dobio tri uta kartona, pa tek onda crveni.

Pol je delio pravdu na dva svetska i jednom prvenstvu Evrope. Sudio je finale Kupa UEFA, finale nacionalnog FA i Liga kupa. Englez je isključio štopera "vatrenih" Josipa Šimunića tek pošto mu je pokazao treći žuti karton!?

Kada je posle utakmice shvatio šta je uradio, odlučio je da se odmah povuče sa tog SP, kao i svih narednih velikih internacionalnih takmičenja. Nastavio je da sudi mečeve Premijer lige i evrokupova.

Hrv Aus 2:2
Izvor: YouTube

KOMAN KULIBALI, 2010: Slovenija - SAD 2:2

2. kolo Grupe C, Johanesburg

Amerikanci su bili na rubu poraza posle prvog poluvremena utakmice sa Slovenijom, samim tim i na ivici eliminacije sa Mundijala. Golovima Valtera Birsa i Zlatana Ljubijankića "zmajčeki" su imali 2:0 nakon 45 minuta igre.

Međutim, američki tim je u drugom poluvremenu, preko Lendona Donovana u 48. i Majkla Bredlija u 82. minutu uspeo da anulira prednost Slovenaca.

Sporan momenat dogodio se posle izjednačenja. Donovan je iz prekida poslao odličan centaršut, a Mauris Edu pobegao svojim čuvarima i zakucao loptu u mrežu. Ipak, oglasio se sudija Koman Kulibali koji je jedini video prekršaj Amerikanaca u kaznenom prostoru. Milion puta pregledani snimak nikoga nije ubedio da je arbitar iz Malija pravilno postupio.

Kulibali je posle ove utakmice završio svoj nastup na Svetskom prvenstvu. SAD je, ipak, prošla grupu, dok je Slovenija osvojila treće mesto u grupi posle poraza od Engleza u poslednjem kolu (0:1).

USA Slo 2:2
Izvor: YouTube

EDGARDO KODESAL, 1990: Zapadna Nemačka - Argentina 1:0

Finale, Rim

Važnost utakmice nikako nije dozvoljavala Edgardu Kodesalu, sudiji iz Meksika, da naseda na teatralnost Nemaca. "Pancerima" je forma opadala kako je prvenstvo odmicalo, pa su u najvažnijem meču pribegli metodama kojima se retko služe.

Da umeju dobro da glume odlično su demonstrirali tog 8. jula 1990.

Kodesal je prvo Pedru Monzonu prestrogo pokazao direktan crveni karton posle starta nad Jirgenom Klinsmanom i njegovog previjanja na "Olimpiku" kao da ga je voz pregazio. Tačno pet minuta pre kraja naseo je i na trik Rudija Felera, koji je kao pokošen pao u šesnaestercu Argentine.

Andreas Breme je sa penala postigao jedini gol.

Do kraja utakmice Meksikanac je isključio i Gustava Dezotija i opet prestrogo.

Nem Arg 1:0
Izvor: YouTube

GAMAL AL HANDUR, 2002: Španija - Južna Koreja 0:0 (3:5 penalima)

Četvrtfinale, Gvangžu

Tog 22. juna 2002. Južna Koreja je igrala najvažniju utakmicu u svojoj istoriji. I Španija je konačno želela da se domogne polufinala. Imala je i igru i igrače za takvo delo, a i ulogu favorita.

Ono što nije bilo na strani "crvene furije", što će se u tako izjednačenom meču ispostaviti kao i ključni faktor – su sudije!

Domaćin je kao nikada u novijoj istoriji bio favorizovan od strane arbitara i najviše iz tog razloga Koreja je stigla do polufinala, gde ju je nekako zaustavila Nemačka.

Sudije su obeležile meče sa Italijom, a svojevrsni pečat lupile su i na plasman jednog od dva domaćina među četiri najbolja tima. Gamal Al Handur iz Egipta je iz čista mira poništio regularan gol Rubena Barahe u drugom poluvremenu, da bi u produžecima uskratio Špance i za "zlatni pogodak". Fernando Morientes je zatresao mrežu, a linijski sudija je pre toga video loptu van terena, iako je ona celim obimom bila u njemu, čak ni liniju nije dodirnula.

Egipćani se posle "završenog posla" više nikada nisu pojavili na velikim turnirima. Uzaludne su bile kritike Španaca i cele fudbalske javnosti. Doduše, možda su one uticale da "panceri" u polufinalu imaju poštenije suđenje, jer je i FIFA uvidela da je vrag odneo šalu posle Italije i Španije.

Spa Kor 3:5
Izvor: YouTube

JON INJA, 1986: Brazil - Francuska 1:1, 4:5 penalima

Osmina finala, Gvadalahara

Bruno Belon je dobio šansu u produžecima i nije mu mnogo trebalo da se nađe u šansi. Mišel Platini je doktorski spojio svog saigrača sa golom, koji je obišao istrčalog Karlosa. Golman Brazila video je da nema kud i pošto se nalazio izvan šesnaesterca išao je na faul rizikujući siguran crveni karton.

Znao je da je u tom momentu najvažnije da Francuska ne postigne gol, jer je do kraja ostalo vrlo malo. Međutim rumunski sudija Jon Inja je samo odmahnuo rukom i dozvolio da se igra nastavi, bez faula. Belon je naravno izgubio ravnotežu i nije uspeo čak ni da šutira. Iz naredne akcije Brazil je promašio zicer. 

Kazna je stigla u penal seriji, kada se lopta baš posle šuta Belona - od stative odbila do leđa Karlosa i vratila u gol. 

Bra Fra 1:1
Izvor: YouTube

JUIČI NIŠIMURA, 2014: Brazil - Hrvatska 3:1

1. kolo Grupe A, Sao Paulo

Tradiciju zanimljivih utakmica na otvaranju svetskih prvenstva prekinuli su Rusija i Saudijska Arabija (5:0) prošle godine. U Brazilu 2014. bilo je i te kako uzbudljivo, jer je Hrvatska autogolom Marsela povela već u 11. minutu protiv domaćina.

Nejmar je izjednačio, a Fred u drugom poluvremenu odglumio za Oskara pad u kaznenom prostoru i naterao Juičija Nišimuru da pokaže na "kreč". Japanc je bio blizu i lepo je mogao da vidi da Dejan Lovren nije napravio prekršaj.

Hrvatska je postigla još jedan gol, ali je on poništen zbog faula Ivice Olića nad Žulijom Cezarom. I oko ove situacije se vodila polemika po medijima…

Brazil je pobedio 3:1, Nišimura je do kraja ostao na Mundijalu, jer je na utakmicama između Hondurasa i Ekvadora, odnosno Holandije i Brazila za treće mesto - biran za četvrtog sudiju. Svetsko prvenstvo u Brazilu bilo mu je drugo posle Južne Afrike.

Bra - Kro 3:1
Izvor: YouTube

STEFAN LANOJ, 2010: Brazil - Obala Slonovače 3:1

2. kolo Grupe G, Johanesburg

Tih dana leta ili zime na južnoj hemisferi u Johanesburgu su neke čudne struje uticale na sudije. Stefan Lanoj iz Francuske se prilično obrukao na meču između Brazila i Obale Slonovače.

Imao je dve užasne odluke o kojima se i danas priča.

Luis Fabiano je bio dvostruki strelac, ali je drugi gol postigao tako što je više igrao rukom nego nogom. Još veći šok su doživeli kada je Lanoj pokazao Fabijanu da je igrao rukom, a Brazilac je naravno tvrdio suprotno. Bilo kako bilo – gol je priznat.

Francuz je u 88. minutu isključio Kaku, jer je navodno udario Kadera Keitu ulicu. Televizijski snimak nas je uverio da je fudbaler Obale Slonovače sam natrčao na Brazilca i da je Kaka nepravedno isključen.

Bra OSl 3:1
Izvor: YouTube

ERIK FREDRIKSON, 1986: Belgija - SSSR 4:2 (2:2)

Osmina finala, Leon

U Meksiku 1986. odigrana je jedna od najzabavnijih, nezaboravnih i kontroverznih utakmica Mundijal svih vremena. Rivali su bili moćni SSSR i Belgija, najprijatnije iznenađenje tog šampionata.

U četvrtfinale je prošla Belgija, dok je Sovjetima za utehu ostala činjenica da su dva puta vodili i da je maestralni Igor Belanov postigao tri gola. Mnogi i danas smatraju da je u to vreme postojao VAR da bi druga reprezentacija završila u četvrtfinalu.

Jednostavno, ubeđeni su da su tada 20-godipnji Enco Šifo kod prvog i Jan Kulemans kod drugog bili u ofsajdima. Televizijski snimak nas ne može uveriti u ispravnost sudijskih odluka, ali se stiče utisak da nije bilo greške kod prvog gola Belgije.

Utakmicu je sudio Erik Fredrikson iz Švedske, nama dobro poznat jer nam je na dva velika takmičenja delio pravdu – protiv Severne Irske u Španiji 1982. i dve godine kasnije protiv Belgije u Francuskoj na EURU. Od aktivnog suđenja se oprostio na Mundijalu u Italiji.

bel - rus 4:3
Izvor: YouTube

HAUARD VEB, 2010: Holandija - Španija 0:1 (0:0)

Finale, Johanesburg

Španija je prvu titulu prvaka sveta osvojila u Južnoj Africi, a Holandija izgubila treće od isto toliko finala u svojoj istoriji.

I pre nego što je Andres Inijesta postigao gol u 116. minutu, posao Španije je mogao da bude olakšan.

Hauard Veb je napravio veliku grešku kada nije isključio Najdžela de Jonga u 99. minutu. Krvnički je Holanđanin kung-fu potezom nasrnuo na Ćavija Alonsa, pogodivši ga otvorenim stopalom pravo u grudi.

Na sreću, Španac je prošao bez ozbiljnih posledica. Veb je De Jongu pokazao samo žuti karton.

Hol Spa 0:1
Izvor: YouTube

ČARLS KORVER, 1982: Zapadna Nemačka - Francuska 3:3, 5:4 penalima

Polufinale, Sevilja

Harald "Toni" Šumaher bio je najbliži tome da ubije protivničkog igrača na svetskim prvenstvima, a za divljački nasrtaj na Patrika Batistona nije dobio čak ni žuti karton.

Sudija Čarls Korver nije dosudio ni faul za Francusku!

Neverovatno je šta se dogodilo u tom po svemu jednom od najzanimljivijih polufinala u istoriji Mundijala. Nekih desetak minuta pošto je ušao kao zamena, Batiston je na pas Mišela Platinija pobegao odbrani Zapadne Nemačke, izašao ispred Šumahera, ali izvan kaznenog prostora. Golman "pancera" uopšte nije gledao gde je lopta, već je direktno išao da povredi igrača, u čemu je uspeo.

Batiston je, pre nego što ga je "stigao" Šumaher, uputio šut i promašio. Kraj polufinala i eliminaciju "trikolora" dočekao je u bolnici. Tom prilikom povređeno mu je nekoliko pršljenova i izbijena tri zuba. Kasnije je čak pao u komu i dugo mu je trebalo da se vrati na teren.


Platini je neposredno po završetku meča izjavio da je mislio da mu je saigrač preminuo na terenu, jer nije imao puls i bio je bled kao krpa. Šumaher se čak i šalio na konferenciji za medije posle utakmice, rekavši da će platiti krunice za zube Batistonu, ako je to najgore iz tog duela. Nemac se kasnije izvinio Francuzu, a ovaj je to prihvatio.

U svojoj autobiografiji Šumaher je napisao da nije prišao Batistonu dok je ležao na travi zbog toga što su mu brojni Francuzi, koji su se tu okupili, pretili.

Uglavnom, Korver ni faul nije svirao...

Nem - Fra 3:3
Izvor: YouTube

HORHE LARIONDA, 2010: Nemačka - Engleska 4:1

Osmina finala, Blumfontejn

Kada su Miroslav Klose i Lukas Podolski već u 32. minutu obezbedili Nemcima lepu prednost, delovalo je da Englezima nema spasa.

Ali…

U pomoć "elfu" morao je da priskoči sudija Horhe Larionda sa svojim pomoćnicima. Metju Apson je smanjio u 37. na 1:2, a minut kasnije Frank Lamaprd je savladao Manuela Nojera poslavši loptu od prečke iza gol-linije.

Svi su videli, ali ne i Urugvajac.

Englezima je ubijen voljni momenat, da bi ih Tomas Miler dokusurio sa još dva gola u drugom poluvremenu.

nem eng 4:1
Izvor: YouTube

TOFIK BAHRAMOV, 1966: Engleska - Zapadna Nemačka 4:2 (2:2)

Finale, London

U pitanje najkontroverznije finale ikada.

Greška sudije odlučila je svetskog prvaka. Ime Tofika Bahramova, sovjetskog arbitra, zauvek će ostati zlatnim slovima upisano u istoriju engleskog i crnim u istoriju nemačkog fudbala.

Džef Harst je tukao od prečku, lopta je pala na liniju što je Bahramovu bilo dovoljno za gol. Ovim golom Englezi su poveli u produžecima 3:2 i kasnije osvojili jedinu titulu.

Naučnici posle utvrdili da lopta nije celim obimom ušla u gol i da je pogodak Harsta neregularan, odnosno da je "Gordom Albionu" znatno olakšan put do trona.

Eng - Nem 4:2
Izvor: YouTube

ALI KANDIL, 1970: Salvador - Meksiko 4:0

2. kolo Grupe 1, Meksiko siti

Na ovoj utakmici dogodilo se nešto što i dan danas izaziva osmehe. Salvador je prvi put igrao na Mundijalima i posle laganog poraza od Belgije u prvom kolu, sačekao ih je domaćin pred 105.000 gledalaca na Asetak stadionu u Meksiko sitiju.

Vrela atmosfera u prestonici Meksika potpuno je pomutila razum i glavnom sudiji Aliju Kandilu. Arbitar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nikada pre toga nije imao priliku da sudi važniju utakmicu, a broj navijača ga je potpuno "isekao". Toliko se zbunio da je posle dosuđenog prekršaja u korist Salvadora, dozvolio da isti izvedu Meksikanci i postignu gol.

Uzalud su se žalili fudbaleri Salvadora, Kandil je ostao pri odluci da prizna pogodak, prvi u pobedi od 4:0.

Ogorčeni fudbaleri u plavo-beloj opremi odbijaju da krenu s centra i loptu ispucavaju na tribine. Kako bi nekako smirio situaciju, pogubljeni sudija ranije svira kraj poluvremena i tako još jednom krši pravila.

Mex -Sal 4:0
Izvor: YouTube

HENING LUND SORENSEN, 1982: Španija - SFR Jugoslavija 2:1

2. kolo Grupe 5, Valensija

Divan 20. juni - kasnog proleća 1982. godine u Jugoslaviji je dočekan pun nade da Miljanovi puleni na Svetskom prvenstvu mogu da poprave utisak iz prvog kola i pobede Španiju na stadionu Luis Kazanova u Valensiji.

Konačno su i "plavi" bili spremni.

Ivan Gudelj je već u desetom minutu matirao Luisa Arkonadu i još više probudio veru Jugoslovenima u uspeh na Mundijalu.

Međutim…

Na scenu stupa čuveni Hening Lund Sorensen. Danac koji je tog dana imao jedan jedini zadatak, a on nije bio da deli pravdu, već da Špancima omogući bodove za drugi krug.

Već u 14. minutu trči prema penalu i dosuđuje kazneni udarac za "furiju". Ceo svet je video da je Velimir Zajec oborio Alonsa metar izvan kaznenog prostora, ali je Sorensen bio siguran u svoju odluku, baš kao i minut kasnije kada je Dragan Pantelić odbranio udarac Roberta Lopeza Ufarte, a Danac naložio se izvođenje ponovo, jer se naš golman kretao.

Huanito je bio siguran...

Špa - Jug 2:1
Izvor: YouTube

BAJRON MORENO, 2002: Italija - Južna Koreja 1:2 (1:1)

Osmina finala, Daežeon

"Pljačka", odjekivala je italijanska štampa posle eliminacije "azura" sa Svetskog prvenstva 2002. I zaista, Italijani su bili pokradeni, a Južna Koreja progurana u četvrtfinale.

O "uguravanju" domaćina u polufinale svo već pisali. Sada vam donosimo sažetak kako su sudije sa Korejancima napravili lakrdiju od Mundijala. Ostalom, i na Olimpijskim igrama u Seulu su pravili sličan cirkus, pa je zbog jednog takvog bokser Roj Džons Junior ostao bez zlata, iako je dobro isprebijao svog protivnika iz… Naravno, Južne Koreje.

Korejanci su tukli svom snagom, a za takvu igru ostajali su nekažnjeni. Dok su Italijani već u petom minutu morali da se suoče sa prestrogo dosuđenim penalom, pa je gol spasavao Đanluiđi Bufon.

Glavni klovn bio je sudija Bajron Moreno iz Ekvadora.

Šou je počeo u produžecima, kada je umesto penala za Italiju pokazao drugi žuti karton i isključio Frančeska Totija. Đovani Trapatoni nije mogao da veruje šta se dešava, ali mu je sve postalo jasno nekoliko minuta kasnije kada je zbog navodnog ofsajda poništen regularan gol Damjana Tomasija.

Tadašnji predsednik FIFA Sep Blater je posle meča rekao da je sudija bio očajan...

Ita Kor 0:1
Izvor: YouTube

MARKO RODRIGEZ, 2014: Italija - Urugvaj 0:1

3. kolo Grupe D, Natal

Marko Rodrigez iz Meksika nije bio spreman tog dana da sudi odlučujući meč za plasman u osminu finala između Urugvaja i Italije.

Incident je izazvao Luis Suarez, koji je posle jednog duela u kaznenom prostoru došao u sukob sa Đorđom Kjelinijem. Dok su se borili za poziciju, Suarez je ugrizao Italijana i obojica su završila na travi.

Kjelini se žalio da je ugrizen za rame, a Suarez se držao za zube.

Urugvajac nije isključen iako se na telu fudbalera Italije jasno video otisak zuba. Uostalom, Suarez je i pre toga ujedao svoje rivale na terenu. Kaznu je dobio tek posle utakmice. Mnogo lakše je Meksikanac na početku drugog poluvremena pokazao direktan crveni karton Klaudiju Markiziju za start koji možda nije bio ni za žuti karton.

Da je sudija isključio Suareza, pitanje je da li bi Dijego Godin uopšte došao u situaciju da savlada Bufona u 81. minutu.

Ita Uru 0:1
Izvor: YouTube

ALI BIN NASER, 1986: Argentina - Engleska 2:1

četvrtfinale, Meksiko siti

"Božija ruka" delo je Dijega Armanda Maradone na Asteka stadionu 22. juna 1986. godine.

Veliki "El Pibe" je prvo na nedozvoljen način rukom savladao Pitera Šiltona, a onda je zaludeo ceo tim engleske, prošavši kroz linije "Gordog Albiona" kao kroz sir.

Za svega četiri minuta - dva antologijska gola (u 51. i 55. minutu). Tog dana je Maradona stekao božanstvo kod Argentinaca. Tada je Englezima vratio deo duga za Foklandska Ostrva (kako su pisali mediji u Argentini). Podizanje "Zaltne boginje", nekoliko dana kasnije na istom mestu, samo mu je učvrstila pozicije besmrtnog.

Ali, Maradona, ipak, mora da se zahvali Ali Bin Naseru, sudiji iz Tunisa, jer da njega nije bilo tog dana na Asteci mnoga pitanja bi se danas postavljala. Mada, našao bi Dijego neki drugi način...

Eng - Arg 1:2
Izvor: YouTube

MI PAMTIMO…

GARSIJA ARANDA, 1998: SR Jugoslavija - Holandija 1:2

Osmina finala, Tuluz

Ko zna kako bi se završila neizvesna utakmica da je Garsija Aranda isključio Denisa Bergkampa posle gaženja Siniše Mihajlovića. A, morao je, pogotovo jer se sve to dešavalo pred očima linijskog sudije. Možda ni Edgar Davids ne bi dao gol u 90. za prolaz u četvrtfinale…

Doduše, Španac Aranda je na istoj utakmici dosudio penal za Jugoslaviju pošto je Jap Stam vukao za dres Vladimira Jugovića. Ni mi nismo verovali da je penal...

Jug Hol 1:2
Izvor: YouTube

HORHE LARIONDA, 2010: Srbija - Australija 1:2

3. kolo Grupe D, Nelspruit

Imali smo sve u našim rukama…

Imali smo i u ruci Tima Kejhila, ali nju nije video već pominjani Horhe Larionda. Sve se to dešavalo u kaznenom prostoru Australije, pri vođstvu "kengura" 2:1, a "orlovima" bi rezultat 2:2 doneo plasman u osminu finala. Zanimljivo, sudije su dva puta oučile ofsajde Srbije, koji su bili gotovo u liniji i iz kojih je naš tim postigao golove, koji su, naravno, opravdano poništeni.

Protiv Gane smo zbog slične ruke kažnjeni penalom i porazom. I protiv Nemaca...

Srb Aus 1:2
Izvor: YouTube

FELIKS BRIH, 2018: Srbija - Švajcarska 1:2

2. kolo Grupe E, Kalinjingrad

U najsvežijem sećanju je greška Feliksa Briha i žuti karton pokazan Aleksandru Mitroviću umesto očiglednog penala. Švajcarsci su rvački srušili našeg napadača.

Još više boli što se to dogodilo na takmičenju gde se po prvi put primenjivala VAR tehnologija i ona se nije "pozvala" u spornoj situaciji.

Bio je to uvod u poraz Srbije...

Srb Sva 1:2
Izvor: YouTube

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ono

Odličan pregled gresaka. Ostajem pri stavu da je sudjenje u korist J. Koreje nešto najgore sto sam video za 30ak godina praćenja fudbala. Ono je bilo neverovatno kako su ih sudije gurale. Protiv Italije i Španije je bila takva sramota da je to teško opisati. Tako nešto se nije moglo desiti bez uplitanja FIFA i njenih visokih zvanicnika.

Lik

A gde je intervencija Neuera u finalu 2014 protiv Hugaina???? Kada mu je Neuer koleno nabio u facu na ivici šesnaesterca, a sudija svirao faul za Neuera.

vladabudja

Sve ste lepo napisali,osim da je penal 2010 dosudjen protiv nemaca,Stojkovic odbranio,a mi pobedili

Najnovije

Kolumnisti