Prosinečki "precrtao" Vranješa zbog Đujića i Karleuše!

Robert Prosinečki, selektor Bosne i Hercegovine, izjavio je agenciji "Anadolija" da Ognjena Vranješa više neće pozivati u selekciju "zmajeva".

Prosinečki "precrtao" Vranješa zbog Đujića i Karleuše! Foto: MN Press

Selektor "zmajeva" konačno je dao odgovor na slučaj Ognjena Vranješa.

Centralni defanzivac Anderlehta je kompromitovao budućnost u dresu briselskog kluba, a potom i reprezentacije BiH nakon serije incidenata uglavnom izvan fudbalskih terena.

Tetovaža četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, javna podrška huliganima atinskog AEK-a, kao i celi skandal sa pevačicom Jelenom Karleušom, "kumovali" su odluci Roberta Prosinečkog da više ne bude pozivan među "zmajeve".

"Sam je sebe diskvalifikovao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke pre izvesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju", istakao je Prosinečki agenciji "Anadolija", a preneli elektronski mediji.

POVEZANE VIJESTI

Prema njegovim rečima, zbog "precrtavanja" Vranješa će trpiti odbrana nacionalne reprezentacije BiH.

"Istina, imaćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i moraćemo tražiti rešenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspeti što pre naći adekvatnu zamenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurisati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi".

Prosinečki: Vjerujem da možemo na EURO

Povezano

Sve vesti