Sve za pare: Španci proširuju Superkup?!

Autor:

Predsednik FS Španije došao na ideju da uvede "fajnal for" u Superkup.

0
A- A A+
geret bejl real madrid barselona el klasiko Foto: Guliver/Alex Caparros/Getty Images

Fudbal definitivno odavno nije kao što je nekada bio, a promene stižu sve češće. Najnoviju predložio je predsednik FS Španije, Luis Rubijales, koji bi da menja sistem tamošnjeg Superkupa.

Iako je to utakmica koja se na početku svake sezone igra između aktuelnog šampiona i osvajača nacionalnog kupa, Rubijales bi da uvede "fajnal for" i napravi takmičenje od četiri tima. Preciznije, da doda drugoplasiranog iz Primere i poraženog finalistu Kupa kralja.

Španski mediji navode da će taj predlog biti razmatran na sednici Skupštine saveta, citirajući Rubijalesa koji kaže da će novi sistem doneti veću zabavu i veće interesovanje za Superkup. Čitaj - veću zaradu od sponzora.

Ideja je, takođe, da se sve tri utakmice (dva polufinala i finale) igraju u inostranstvu, ali to i nije novost, pošto je prošlogodišnja utakmica Superkupa Španije (Barselona - Sevilja 2:1) odigrana u Tandžiru, u Maroku.

Ukoliko klubovi prihvate predlog Saveza, novi format takmičenja biće primenjivan već od iduće sezone, odnosno ove godine.

Povezano

Sve vesti