Žitelji Starog grada mogu da koriste i ljubičastu zonu

Autor:

Javno preduzeće "Parking servis" ipak promenilo prvobitnu odluku o novoj parking zoni koja se odnosila i na stanovnike centralne beogradske opštine Stari grad.

Žitelji Starog grada mogu da koriste i ljubičastu zonu Foto: Mondo/Goran Sivački

Nakon što je uvedena nova zopna parkiranja u Beogradu - ljubičasta zona - žitelji centralne beogradske opštine Stari grad bili su zabrinuti i ljuti.

U petak je građanima iz Javno-komunalnog preduzeća "Parking servis" stigla poruka u kojoj piše da ne mogu da koriste novu zonu, koja je zvanično otvorena juče (ponedeljak), ali je ta odluka danas ipak promenjena.

Nakon što je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio da novim zoniranjem parking mesta u centru grada gradska vlast maltretira Starograđane, direktor "Parking servisa" optužio je Bastaća da "laže kao pas".

Ipak, prvobitna odluka o parkiranju u ljubičastoj zoni je danas promenjena.

Građani koji žive u ulicama opštine Stari grad koje su obuhvaćene i koje se graniče sa novom parking zonom primili su danas u 16.32h SMS poruku u kojoj prvi put dobijaju informaciju da ipak mogu da koriste novu zonu za parkiranje svojih vozila.

Foto: SO Stari grad"Drago mi je da su gradske službe reagovale na naš apel da se stanarima starog gradskog jezgra omogući da svoja vozila parkiraju u blizini zgrada u kojima žive", izjavio je Marko Bastać.

Parkiranje u Beogradu: Tri sata u centru - 276 dinara

Povezano

Sve vesti