Ledena oluja stiže u SAD: Na udaru 200 miliona ljudi

Autor:

Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom doneti obilne snežne i kišne padavine.

19
A- A A+
čikago zima led sneg Foto: Tanjug/AP Photo/Kiichiro Sato

Oluja će doneti i led koji bi mogao da izazove velike probleme, javlja Ju-Es-Ej tudej.

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od reke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu AkjuVedera (AccuWeather).

Meteorolog AkjuVedera Eliot Abrams rekao je za Ju-Es-Ej da će širom zemlje biti snega, leda, susnežice i poplava, a da će "realan osećaj" biti "užasan".

Oluja je u ponedeljak donela velike snežne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnezica i ledena kiša pogodili delove Arkanzasa.

U upozorenju meteorologa navodi se da bi nekoliko centimetara snega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako se navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Severnoj Karolini.

Ledeni talas koji je pogodio Ameriku, pogotovo srednji zapad američkog kontinenta, krajem januara odneo je nekoliko desetina života.

Temperatura se spuštala i ispod 50 stepeni Celzijusa, a posebno hladno vreme bilo je u Čikagu.

Povezano

Sve vesti