"Nikad više za volan"

Autor:

U jeku tragedije porodice Šaulić, pevač Darko Lazić govori o nesreći u kojoj je zamalo izgubio život

"Nikad više za volan" Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Pre nekoliko dana srpska muzička scena ostala je bez "najboljeg među najboljima" i "kralja" Šabana Šaulića. Suprug, otac, deda i prijatelj, izgubio je život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Samo par meseci pre ove tragedije, čitali smo o drugoj - udesu Darka Lazića i borbi za život koja je trajala nedeljama.

Ovako ćemo pamtiti kralja FOTO

Darko se, na sreću, oporavio, tačnije i dalje se oporavlja i uskoro će postati otac po drugi put. U jeku nove tragedije, Darko se pojavio u emisiji Ognjena Amidžića, gde se prisetio govorio o svojoj nesreći.

"Zaspao sam za volanom"

"Ja sam ponovo rođen. Bukvalno. Život mi se promenio i još ću ga menjati. Pravio sam mnogo grešaka i mislim da je tome došao kraj. Nažalost, moralo je da se desi neto ovako da bih se promenio i uozbiljio", rekao je Darko i objasnio detalje nesreće i povrede koje je zadobio nakon prevrtanja auta.

"Ćale mi je rekao da sam se prevrtao i zaustavio sto metara od mesta na kojem sam skrenuo s puta. Jedino čega se sećam je bolnica. Bio sam u komi i probudio se 15 dana posle nesreće. Svi mi pričaju da su dolazili i obilazili me, a ja se ne sećam".

Darko je zadobio teške povrede od kojih se i dalje oporavlja. "Butna kost i kuk, ali to je nešto što se operiše. Imao sam problem s plućima, polomljenim rebrima, polomljenim grudnim košem... plućna maramica, povreda kičme, dva pršljena, noga mi je malo oduzeta, ne mogu da podignem desnu nogu, a leva me boli jer je atrofirala, ali trudim se", rekao je Darko i dodao da ga brat nakon operacija zove Terminator. "Pola noge mi je metalno, aluminijumsko... od kolena do kuka".

Darko je otkrio i šta ga je "diglo" nakon nesreće.

"Prvo me je obradovalo što sam živ, a onda što mi je moja Marina rekla da je trudna".

Ubuduće?

"Nikad neću voziti. Naći ću vozača. A, mladim ljudima bi rekao - umor kad te stigne ne možeš da kontrolišeš. Ne sedajte za volan umorni i pijani. Ako vam se spava, parkirajte sa strane, odremajte. Ja to uvek radim, ne znam šta mi je bilo tada".

Povezano

Sve vesti