• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko hapšenje: Rusima "uvalili" grčko voće kao srpsko

Izvor mondo.rs

Policija je uhapsila pet osoba osumnjičenih da su uvozili voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Ruske Federacije. Privedena i 54 poljoprivrednika!

 Hapšenje zbog izvoza grčkog voća u Rusiju prodavali ga kao srpsko Izvor: MONDO/Lana Stošić

Izvor: MONDO/Lana Stošić

  Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Poreskom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i poreska utaja uhapsila odgovorno lice preduzeća "Coja Promet" A.C. (63) i zastupnika tog preduzeća A.C. (36), odgovorna lica preduzeća "Citrum AKZ" N.C. (37) i Z. C. , kao i odgovorno lice firme „D&B Trans“ B.K, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca, time što su pomogli u sačinjavanju lažne dokumentacije, nadležnom tužilaštvu privedena su i 54 poljoprivredna proizvođača sa teritorije Beograda, Kragujevca, Smedereva, Smederevske Palanke, Topole…

Krivična prijava je podneta i protiv privrednog društva "Coja Promet".

Sumnja se da su dvojica uhapšenih iz preduzeća "Coja Promet" tokom 2017. i 2018. godine, preko tri privredna društva iz Beograda, Aleksinca i Preševa organizovali uvoz breskvi i nektarina iz Grčke i za to voće, preko poljoprivrednih dobavljača, sačinjavali lažnu dokumentaciju o navodnom otkupu, kako bi ga prikazali kao domaće.

Sumnja se da su potom breskve i nektarine, preko preduzeća "Coja Promet", izvožene u Rusku Federaciju, suprotno sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje i Uredbi o evidenciji izvoznika voća i povrća u Rusku Federaciju.

Na taj način, kako se sumnja, privrednom društvu "Coja promet" pribavljena je protivpravna imovinska korist od oko 105 miliona dinara.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladeta

Ušli u nečiju ineresnu sveru, pa preterali. Ne može svako da izvozi, samo "bogom" odabrani koji znaju da raspodele profit.

Gavra

Ovi ljudi iz Coja promet su i prošle godine hapšeni zbog prodaje zaraženog voća pa nikom ništa. Ovde će nagrabusiti poljoprivrednici.

Dragan Bgd

Kakav ološ,što to isto ne rade na zapad???? A puna su im usta da nam Radi pomažu,jest evo potrčali da pomažu braću prevarante,eno spremaju najnoviji S-700 da ga plasiraju baš u njihove kuće,da ih štite.Samo jako po njima i oštro,imaju oni sigurno i političku podršku anti SRBA I RASA BRAĆE NAM I SESTRE PO KRVI.

special image