Modernizacija: Više nanogica za osuđene

Autor:

U toku ove godine biće unapređen sistem elektronskog nadozra za izvršenje kazne kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom, kao i za izvršenje mere kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom modernizacijom opreme.

1
A- A A+
Zatvor Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Imaćemo mogućnost većeg broja korišćenja (elektronskih narukvica) i modernizaciju opreme, s obzirom da su budžetom za 2019. godinu izdvojena sredstva za tu namenu", navela je ministarka pravde Nela Kuburović.

Takođe, u skladu da potrebama povećaće se i broj poverenika za izvršenje alternativnih sankcija, rekla je Kuburović novinarima u pauzi konferencije povodom završetka tvining projekta "Unapređenje kapaciteta zatvorskog sistema u Srbiji".

Ona je ukazala da se broj poverenika formira na osnovu broja lica koja su osuđena na alternativne sankcije, te da Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde prati sudske odluke i da se na osnovu toga donosi odluka o promeni i šitematizaciji.

"U toku su pripreme za promenu sistematizacije u Upravi i u skladu sa tim će biti razmotren novi broj poverenika", navela je Kuburović.

Povezano

Sve vesti