• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: I olimpijska plivačica blista u "Vikinzima"

Izvor mondo.ba

Višestruka šampionka Islanda i učesnica Igara 2004. i 2008. godine ostvarila dugogodišnji san - pojavila se u čuvenoj seriji.

Slavna islandska plivačica Raga Rangars (Ragnajdur Ragnarsdotir), završila je veoma uspešnu sportsku karijeru, pa dočekala ono što je odavno htela - postala je glumica.

Raga se proslavila plivajući 50 i 100 metara slobodnim stilom i oborila je brojne islandske rekorde. Uspesi i titule doneli su joj nastup na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini, kao i četiri godine kasnije u Pekingu.

Iste godine ona je učestvovala i na Svetskom prvenstvu u Melburnu, a naredne Igre, održane 2012. godine, preskočila je zbog trudnoće.

View this post on Instagram

Concentration @ #training

A post shared by Ragnheiður Ragnarsdóttir (@raggaragnars) on

Kada je završila karijeru, odlučila je da ispuni svoju želju i postane glumica. Upisala je glumu u Los Anđelesu i uspešno je okončala školovanje 2015. U međuvremenu se dokazivala u manjim projektima, sve dok nije zasijala na najvećoj sceni.

U čuvenoj TV seriji "Vikinzi"!

Raga je u petoj sezoni glumila Gunhild, suprugu Jarla Olafsona, inače istorijsku ličnost iz 10. veka. U pitanju je Norvežanka, poznata i kao Majka bogova.

...
Izvor: YouTube/Ivar Ragnarsson
...
Izvor: YouTube/Ivar Ragnarsson

"Celog života bavila sam se plivanjem, a 15 godina bila sam profesionalna plivačica. Kada sam 2012. godine propustila Olimpijske igre zbog trudnoće, odlučila sam da se okrenem svojoj drugoj strasti - glumi. I dok sam plivala, gluma mi je uvek bila u glavi. Ne bih rekla da je to nešto što sam odlučila da radim, nego sam oduvek znala da ću biti glumica", istakla je 35-godišnja Islanđanka.

Raga je tako, od Olimpijskih igara, stigla do postave Vikinga, jedne od najpopularnijih serija današnjice.

"Zanimljivo je koliko sličnosti ima kod plivanja i glume. Rad na velikom projektu je zaista težak, treba biti u dobroj formi, slično kao i kad sam se takmičila. Treniram, zagrevam se pre scena, meditiram i pazim kako se hranim isto kako sam se pripremala za nastupe na Svetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama. Potrebno je mnogo vremena za pripremu scene, učenje dijaloga i teksta, kao i rad na samom liku kojeg tumačite. Zaista sam srećna zbog godina iskustva kao plivačica, zbog kojih sam fokusirana, usredsređena i svjesna da ništa ne dolazi samo od sebe", zaključila je.

View this post on Instagram

You should see the other guy ⚔️ #gogunnhild @historyvikings #gunnhild

A post shared by Ragnheiður Ragnarsdóttir (@raggaragnars) on

Zaista, primer kako bi uvek trebalo slediti svoje snove...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE