Beograd kupuje više od 200 novih autobusa

Autor:

Gradsko veće Beograda utvrdilo je predlog rebalansa budžeta, kako bi grad kupio više od 200 novih autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

13
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

"Utvrđen je rebalans budžeta Grada Beograda koji predviđa da će grad uzeti kredit od 35 miliona evra kako bi se kupili novi autobusi za Gradsko saobraćajno preduzeće. Ovo preduzeće će rebalansom svog budžeta obezbediti dodatnih 10 miliona evra za kupovinu autobusa. Za 45 miliona evra očekujemo da kupimo između 210 i 230 autobusa, zavisno od cene koju ćemo dobiti na tenderu", rekao je Vesić.

Kako prenosi Gradski sekretarijat za informisanje, on je rekao da će rok za isporuku novih autobusa biti 150 dana, tako da 1. septembra ove godine svi autobusi budu na ulici.

Smene u GSP-u zbog "incidentnih situacija"

Vesić je ponovio da bivša vlast ostavila dug Grada Beograda od 1,2 milijarde evra i da se taj dug odnosi na obaveze po osnovu kredita stranih i domaćih banaka, neisplaćene obaveze gradskih opština, obaveze javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća, kao i na skrivene obaveze koje nisu bile planirane budžetom grada.

Povezano

Sve vesti