"Omogućiti da svi imaju decu kao partnerka premijerke"

Autor:

Način na koji je partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić postala roditelj trebalo bi da zakonski bude omogućen svakoj poslovno sposobnoj osobi u zemlji koja to želi, ocenila je funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević

54
A- A A+
ana brnabić, milca đurđić Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Sedlarević je poručila da je potrebno izmeniti Porodični zakon Srbije, Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, kao i doneti zakon kojim bi se regulisao status istopolnih zajednica u državi, kako bi to bilo omogućeno svim građanima.

"Premijerka Brnabić ima najveću odgovornost i šansu da to učini. Pravi je momenat za to. Samo na taj način pokazala bi se stvarna borba za pravo istopolnih partnera na bračnu i vanbračnu zajednicu i za pravo da istopolni parovi imaju decu", poručila je Sedlarević.

Dodala je da jednako važno izmenama zakona omogućiti i da sve žene koje nemaju partnera mogu da imaju decu ukoliko to žele.

"Ovako, apriori podrška sa jedne strane i pogrde sa druge jednako su neprikladne, neumesne, zlonamerne i licemerne", ocenila je Sedlarević i osudila, kako je navela, "mizogine, homofobične, vulgarne i prostačke komentare" koji se o ovoj temi pojavili u javnosti.

Milica Đurđić, sa kojom je premijerka Srbije Ana Brnabić u partnerskoj vezi, rodila je juče sina.

Vučić: Čestitam, da bude živ i zdrav!

Premijerka Brnabić dobila sina

Ministarka: Dete zaslužuje dobrodošlicu, ne uvrede!

Povezano

Sve vesti