Frka u Frankfurtu zbog koreografije (FOTO)

Autor:

Incident pred početak utakmice Lige Evrope između Ajntrahta i Šahtjora.

Frka u Frankfurtu zbog koreografije (FOTO) Foto: Guliver/Getty images/Alex Grimm

Revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Ajntrahta i Šahtjora imala je ružnu uvertiru, pošto je na tribinama stadiona u Frankfurtu došlo do incidenta između "najvatrenije" grupe domaćih navijača i policije.

Povod za incident bila je reakcija policije da navijačima oduzme transparent dok su postavljali koreografiju koja je trebalo da ulepša ambijent kada fudbaleri izađu na teren. Navodno, poruka koju su navijači hteli da istaknu uz zastavice bila je uvredljivog sadržaja i odnosila se na nemačkog ministra unutrašnjih poslova i sporta, Petera Beuta.

Posle intervencije policije, navijači su samoinicijativno pobacali zastavice i odlučili da ovaj put ne bude dodatnog ulepšavanja ambijenta.


Nemački mediji pišu da se u Frankfurtu ceo dan osećala napetost, čemu su značajno doprinele "zapaljive" izjave predsednika Ajntrahta, Petera Fišera, koji je govoreći o utakmici tražio od navijača da stadion "gori". To je bio povod policiji da pre utakmice upadne u prostorije organizovanih navijača Ajntrahta i zapleni određenu količinu pirotehnike.

Fišer je, takođe, rekao i da nijedan Ukrajinac ne bi mogao da ga pobedi u ispijanju vodke.

Bez obzira na dešavanja na tribinama, fudbaleri Ajntrahta bili su dobro koncentrisani i ubedljivo savladali goste iz Ukrajine. Posle 2:2 u prvom duelu, u Frankfurtu je bilo 4:1, a goleadu je najavio Luka Jović.

U startnoj postavi domaćeg tima nalaze se sva trojica srpskih fudbalera: Luka Jović (igrao do 71. minuta), Mijat Gaćinović (zamenjen u nadoknadi) i Filip Kostić (odigrao ceo meč).

Povezano

Sve vesti