Ako volite čokoladu, gotovo je nemoguće da vam se ovaj kolač ne svidi – probajte i uverite se.
Sastojci:
220 grama crne čokolade
170 grama putera
1 ¼ šolje šećera
Dva jaja
¾ šolje brašna
¼ šolje kakaa
Malo soli
Prašak za pecivo
Priprema:
Iseckajte 110 grama čokolade na kocke, ne preterano sitne.
U posudu razbijte jaja i dodajte šećer, pa umutite mikserom ili žicom. U međuvremenu, rastopite drugu polovinu (110 grama) čokolade sa puterom.
Umućenim jajima dodajte istopljenu čokoladu i promešajte, pa zatim dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, koje ćete prosejati da se ne bi stvorile grumuljice. Dodajte malo soli, na vrh kašičice, a zatim i polovinu čokolade iseckane na kockice, pa još jednom izmešajte smesu.
Nalijte je u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva.
Kolač poslužite hladan.
Partizan izgubio u Istanbulu, crno-beli na 2-5: Fenerbahče ostavio crno-bele bez šansi
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola