Počinje FEST! (VIDEO)

Autor:

Omiljeni beogradski filmski festival otvoriće film "Miljenica", pogledajte šta kaže umetnički direktor!

Počinje FEST! (VIDEO) Foto: YouTube/FoxSearchlight

FEST će biti otvoren u petak u 19 časova, projekcijom filma "Miljenica".

Omiljeni beogradski filmski festival u 47. izdanju nudi reprezentativan presek filmova koji su obeležili prethodnu produkcionu sezonu, kao i one koji će tokom naredne biti učesnici uglednih festivala.

Publika će moći da vidi filmove "Green book", "The wife", "If Beale street could talk", "Love Simon", "Boy erased", "Welcome to Marwen", "Stan&Ollie", "Under the silver lake", ali i mnoge druge!

Gosti festivala biće Rejf Fajns, zajedno sa Adel Eksarčopulos, zvezdom filma "Plavo je najtoplija boja". Dolaze i ekipe filmova "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", "Između dana i noći", "Crni anđeo", "Posledice", "Momci", "Zavod" i mnogih drugih.

Pogledajte trejler filma koji otvara festival!

Izvor: YouTube/FoxSearchlight

FEST podvlači veliku zastupljenost rediteljki, čak 20, kao i takozvanih malih kinematografija, kao odraz kvaliteta autorskog izraza, a ne selektorske korektnosti.

FEST će obuhvatiti dva takmičarska programa - Glavni i program posvećen srpskom filmu. Od revijalnih programa, tu su Glavni van konkurencije, FEST 47, FEST 47 Gala, Fokus Evropa, FEST predstavlja, Dokufest, FEST za mlade, Specijalne projekcije i FEST Klasik.

Glavni takmičarski program nudi 14 ostvarenja iz Britanije, Francuske, LIbana, Argentine, Irana, Australije, SAD, Hrvatske, Azerbejdžana, Slovenije i Rusije. Žiri čine Bojan Vučetić, Milena Zupančić, Joana Uricaru, Nada Šargin i Goran Bogdan. Oni će odabrati nagrađene u kategoriji najboljeg filma, scenarija, režije, glavnih uloga, debitanta i nagrade žirija.

U istim kategorijama takmičiće se i srpski filmovi, u čiji je program integrisana i manjinska koprodukcija. Žiri čine Lazar Bodroža, Daniel Rafaelić, Milan Marić, Vang Jao i Albert Videršpil.

Umetnički direktor Jugoslav Ćosić bio je gost MONDOPop emisije, pogledajte koje filmove on predlaže!

Izvor: MONDO

Tagovi:

Povezano

Sve vesti