mondo.rs,Beta,Tanjug

Na slobodi jedan od osumnjičenih za ubistvo Ivanovića

Autor:

Kosovski policajac Dragiša Marković koji je uhapšen pre tri meseca zbog navodne povezanosti s ubistvom lidera GI SDP Olivera Ivanovića pušten je danas iz pritvora.

1
A- A A+

Zatvor Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Dirljivo i uz mnogo emocija dočekali su ga porodica i prijatelji, a ispred Kancelarije za KiM, koja je i angažovala branioca Markoviću, bio je i pomoćnik direktora Petar Petković

Petković je Markoviću preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i podseto da su oni i čitav tim Kancelarije svakodnevno bili u kontaktu sa porodicom Marković, i interesovali se kako za njegovo stanje tako i za stanje svih članova porodice koji su, naveo je, prethodna tri meseca preživeli pakao.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM je rekao da nikada neće zaboraviti 23. novembar prošle godine kada ga je u ranim jutarnjim satima pozvala Markovićeva supruga Slavica, i u neverici, šoku i suzama rekla da su ljudi sa dugim cevima upali u njihov stan, maltrerali porodicu i u nepoznatom prvacu u pidžami odveli njenog supruga.

On je istakao da je veoma srećan što se Marković vratio kući, ali i podvukao da to što je prištinsko pristrasno pravosuđe moralo da ga pusti iz pritvora, iako to naravno nisu želeli, učinilo to samo iz prostog razloga što nije bilo nikakvih dokaza protiv njega.

"Dragiša je nevin čovek i to samo potvrđuje to što smo sto puta izjavili, da odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića Priština treba da traži južno od reke Ibar", poručio je Petković.

Drugoj dvojiici, Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću produžen pritvor na dva meseca.

Markoviću je određena mera javljanja u policijsku stanicu.

Njih trojica su uhapšeni u akciji Kosovske policije 23. novembra prošle godine zbog sumnje da su povezani s Ivanovićevim ubistvom.

Upad ROSU u Mitrovicu!

Ivanović je ubijen ispred sedišta GI SDP u Kosovskoj Mitrovici 16. januara prošle godine sa šest metaka u leđa, a počinioci još uvek nisu pronađeni.

Zašto je Zeka bio u Mitrovici uoči ubistva Ivanovića?

Tagovi:

Povezano

Sve vesti