Da li će se Marej vratiti?

Autor:

Majka Endija Mareja, Džudi, pričala je o tome da li će njen sin nastaviti da igra tenis posle nove operacije i ugradnje veštačkog kuka

Da li će se Marej vratiti? Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Endi Marej najavio je pre početka Australijan Opena mogućnost završetka karijere ove sezone zbog dugogodišnjeg problema sa kukom.

On je krajem januara podvrgnut hirurškom zahvatu u Londonu, gde mu je ugrađen metalni kuk, u pokušaju da spasi karijeru.

Lekar koji je operisao Škota veruje da će on biti u stanju da i dalje igra tenis na vrhunskom nivou, a optimista je i njegova majka Džudi.

"Mislim da će se vratiti", poručila je Džudi Marej, bivša selektorka Fed kup tima Velike Britanije.

Ipak, ona je ostavila mogućnost da njen sin odluči drugačije.

"Endi je svestan činjenice da možda neće biti moguće da nastavi da igra tenis. Pametan je momak, ima mnogo različitih interesovanja za stvari van tenisa i opcija posle završetka karijere. Najvažnije je da više ne trpi bolove koje je imao 20 meseci", rekla je njegova majka.

"On ima i porodicu, pa mora i da razmišlja o kvalitetu života osim tenisa. Zapravo, to je najvažnija stvar", dodala je Džudi Marej.

Marej je i prošlog januara operisao kuk, ali je u 2018. godini odigrao samo 12 mečeva.

Tokom karijere je osvojio 45 turnira, od čega tri grend slema, bio je prvi na ATP listi, a ima i tri olimpijske medalje - dva zlata u singlu iz Londona 2012. i Rio de Žaneira 2016, kao i srebro u miks dublu osvojeno pre sedam godina u prestonici Velike Britanije.

Povezano

Sve vesti