mondo.ba

"Transfer guru" odlazi, ne želi ga samo Arsenal

Autor:

Sve je izvesnije da će Monći na kraju sezone napustiti Romu, ali Arsenal, kojeg smo juče najavili kao opciju za buduću destinaciju Španca, nije jedini zainteresovan za njegove usluge.

"Transfer guru" odlazi, ne želi ga samo Arsenal Foto: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Naime, "transfer gurua" Ramona Rodrigeza Monćija žele još PSŽ i Sevilja.

Kako prenose španski i engleski mediji, Arsenal mu je ponudio ulogu tehničkog direktora i očekuje se da Monći prihvati ponudu.

To bi značilo ponovnu saradnju sa nekadašnjim trenerom Sevilje Unai Emerijem, a Arsenal je navodno spreman da plati Romi milion evra otkupne klauzule, s obzirom na to da ga ugovor sa "vučicom" veže do leta 2021. godine.

Monći je u potpunosti "pao" u očima navijača Rome, koji ga krive, zajedno sa predsednikom Džejmsom Palotom, za prodaju najvećih zvezda, između ostalih Alisona i Rađe Naingolana.

Bilo kako bilo, Arsenal očigledno nije jedina opcija, s obzirom na glasine da se i Parižani spremaju da mu ponude saradnju, dok postoje i navodi o povratku u Sevilju, ali sa novom ulogom - predsednika, ukoliko u klub uđu strani investitori.

"Gazeta delo Sport" tvrdi da bi Monćija u Romi mogao da zameni Frederik Masara ili čak Federiko Balzareti.

Takođe, postoji i opcija da se u klub vrati Franko Baldini, koji je već blisko sarađivao sa predsednikom Palotom, i to kao njegov savetnik.

Povezano

Sve vesti