mondo.rs

SMRTONOSNE CIGLE: Dva radnika poginula u dve nesreće

Autor:

Dve užasne nesreće dogodile su se danas radnicima u Srbiji. U Beogradu je na radnika na gradilištu pala velika paleta s blokovima opeke. Sličnu tragičnu sudbinu doživeo i vlasnik ciglane u Maloj Plani.

33
A- A A+
cigla, zid, cigle, malter, zidanje, zidar, gradnja, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Radnik je nastradao kada su na njega pale palete s blokovima sa drugog sprata objekta u izgradnji, dok je vozač kamiona koji je blokove dovezao na gradilište zadobio lakše povrede. 

Nesreća se dogodila na uglu Braničevske i Dubljanske ulice na Vračaru, a radnik je ubrzo preminuo na mestu incidenta, javlja "Informer".

OPET! Radnik pao sa "Pupinove palate" u Novom Sadu FOTO

Ekipa Hitne pomoći, koja je brzo stigla, nije za njega mogla ništa da učini.

Smrt na radnom mestu: U 2018. poginula 53 radnika

Gradilište je ilegalno, rečeno je Insajderu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - nije istaknuta ni tabla s podacima o investitoru i izvođaču radova, a na mestu nesreće inspekcija i MUP nisu zatekli nijednog radnika.

"Prema informacijama, koje je Inspektorat za rad u 16.35 dobio od MUP – PS Vračar, 25. februara 2019. godine oko 15.00 dogodila se smrtna povreda na radu na gradilištu u Beogradu – ugao ulica Dubljanske i Braničevske, u kojoj je smrtno stradao D. D, rođen 1988. godine. Ekipa MUP na gradilištu, na kome nije istaknuta tabla s podacima o investitoru i izvođaču radova, nije zatekla radno angožavane. Uviđaj policije je u toku, dok je inspektor rada na gradilištu radi vršenja inspekcijskog nadzora", navedeno je u odgovoru Ministarstva za rad na pitanja Insajdera.

KAMION JE BIO BRŽI

Nažalost, tragična sudbina na poslu zadesila je danas i vlasnik preduzeća Zona-Dis iz Kuršumlije Branislav M. (66) poginuo je u Ciglani u Maloj Plani, javlja RTS.

Do tragedije je došlo kada ga je, u krugu fabrike, priklještio vagon za transport cigle.

Branislav M. je u ciglani trebalo da izvodi metalske radove na konstrukciji hale. U trenutku nesreće je sa svojim radnikom nosio merdevine i pokušao da prođe ispred vagona koji se već kretao.

Nedugo posle nesreće, stigla je ekipa prokupačke Hitne pomoći, ali je Branislav. M preminuo na licu mesta.

I tužilac je izašao na teren gde je obavljen uviđaj, prenosi RTS.

Povezano

Sve vesti