Kolač sa ukusom sprema se prilično lako, a ukupno sa pečenjem će vam za to trebati nešto više od sat vremena.

Sastojci:

Ulje, za podmazivanje

150 grama putera, iseckanog na listiće

Dve šolje brašna

Četvrtina šolje smeđeg šećera

Pola šolje šećera u prahu, plus za posipanje odozgo

Četvrtina kašičice soli

Za fil:

Četiri jaja plus dva žumanceta

Dve šolje šećera

Trećina šolje brašna

Kašičica rendane limunove kore

Šolja sveže ceđenog limunovog soka (od oko osam limunova)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh ulje i oivičite ga folijom, tako da folija prelazi preko ivica pleha za oko tri centimetra. Nauljite i foliju uljem.

U posudi umutite puter, pa dodajte brašno, smeđi i šećer u prahu i dobro mešajte dok se testo ne sjedini, oko jednog minuta. Zatim ga sipajte u plah i prstima rasporedite ravnomerno po dnu pleha i oko centimetar sa strane, ka zidovima pleha. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 25 minuta.

U međuvremenu, pravite fil. Umutite cela jaja plus dva žumanca, šećer i brašno. Zatim dodajte rendanu limunovu koru i sok od limuna. Izvadite koru iz rerne i smanjite temperaturu na 150 stepeni. Nalijte fil preko kore dok je još uvek topla i vratite u rernu. Pecite oko 30 do 35 minuta.

Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u frižider na najmanje dva sata. Izvadite iz pleha držeći za ivice folije. Pospite šećerom u prahu i poslužite kolač.