Preminuo pevač kultnih hitova (FOTO, VIDEO)

Autor:

Kolege i prijatelji, oprostili su se od Marka Holisa, frontmena benda Talk Talk.

Preminuo pevač kultnih hitova (FOTO, VIDEO) Foto: YouTube/screenshot/MrChrisSmook

Frontmen benda Talk Talk, Mark Holis, preminuo je u 65. godini, navode strani mediji.

Zvanična potvrda o smrti muzičara još uvek nije objavljena, ali se basista benda Pol Veb oprostio od njega na društvenim mrežama.

"Šokiran sam i tužan što čujem da je Mark Holis preminuo. Bio je muzički genije i bila mi je čast i privilegija što sam bio sa njim u bendu. Marka nisam video mnogo godina, ali kao i na mnoge muzičare naše generacije, neizmerno su na mene uticala njegova muzička stvaranja. Znao je kako da napravi zvukom dubinu osećaja kao niko drugi. Bio je jedan od velikih, ako ne i najveći", napisao je Veb.

Vesti o Markovoj smrti je prvi objavio Entoni Kostelo, za kojeg se veruje da je muž njegove sestre:

"Počivaj u miru Mark. Šurak. Predivan muž i otac. Fascinantan čovek s principima. Iako se penzionisao iz sveta muzike pre 20 godina, ostako je zauvek muzička ikona."

Da li ste "dinosaurus" - slušate li rok? (ANKETA)

Holis je 1981. godine zajedno sa Lijem Harisom i Polom Vebom osnovao bend Talk Talk, nakon čega su ih proslavili hitovi poput "Such A Shame", "Life’s What You Make It" i "It’s My Life".

Bend se razišao 1991. godine nakon čega je Holis objavio još jedan solo album i potom se povukao iz sveta muzike 1998. godine.

Izvor: YouTube/monttanhes

Izvor: YouTube/TopPop

Povezano

Sve vesti