Zanosna Krista Bel ponovo u Beogradu! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Pevačica, glumica i muza Dejvida Linča, dolazi nam opet u posetu.

2
A- A A+

Zvezda poslednjeg "Twin Peaks" serijala u kom je tumačila lik dopadljive FBI agentice Temi Preston (Tammy Preston), zanosna muzičarka i glumica Krista Bel (Chrysta Bell) ponovo dolazi u Beograd, u okviru aktuelne svetske turneje kojom promoviše novi album "Feels like love".

Kristu Bel s bendom, imali smo prilike da gledamo prvi put krajem 2017. godine, takođe u okviru Paralel festivala, u rasprodatom i prepunom Kulturnom Centru Grad.

Ovog aprila (utorak, 2.4), u okviru svoje aktuelne svetske turneje FEELS LIKE LOVE Tour 2019, "mistična sirena" kako je strani mediji često opisuju, nastupiće u potpuno novom beogradskom klubu Jazz Kantina Lisabon (Čavketov prolaz, Kombank dvorana) i izvesti premijerno pesme sa svog novog, četvrtog studijskog albuma, koji će svetlost dana ugledati upravo početkom aprila.

Kada je reč o muzičkom pravcu koji se može očekivati na koncertu, Krista Bel je kraljica eklektike u kojoj se paralelno prepliću new vave, post punk i dark disco, a čiji je muzički ukus formiran na najboljim uticajima Kejva, Bauhuasa, Bouvija... (Nick Cave, Bauhaus, David Bowie) kojima neretko odaje počast i obradama njihovih pesama, koje voli da izvodi i uživo.

MODNO intervju: Krista Bel, fatalna žena koju želite da upoznate

Istovremeno, u muzici Kriste Bel i njenih saradnika (a ceo prethodni album je uradila s Dejvidom Linčom i Džonom Perišom, producentom Giant Sand) oseća se i mističniji uticaj Massive Atack, PJ Harvey, Portishead..., sve zajedno Kristu Bel smartaju personifikacijom dreamy pop-a i kako pojedini kritičari navode "otelotvorenjem Linčovog nadrealizma".

Ukratko, ako bismo želeli da u svega nekoliko reči opišemo muziku i nastup Kriste Bel, citirali bismo kritičara časopisa NME: "Kao da Lana Del Rej peva pesma Serža Gejnsbura."

A, oni koji su prisustvovali njenom prvom gostovanju u Beogradu, dodali bi da su njeni nastupi na pola puta između koncerta i uzbudljivog performansa.

Koncert Kriste Bel s bendom, u Jazz Kantini Lisabon, u utorak 2. aprila od 21 sat, je među prvim stanicama na njenoj aktuelnoj svetskoj turneji i posle njega slede nastupi u Londonu, Mančesteru i drugim evropskim gradovima.

Ograničen broj karata za koncert po specijalnoj ceni od 1.800 dinara do kraja FEST-a, na blagajni Kombank dvorane i svim Eventim/Tickets.rs prodajnim mestima.

Pogledajte deo intervjua koji je Krista dala za MONDO:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti