Može li Ivana u istoriju? Jedva čeka da proba!

Autor:

Pred Španovićevom je borba za treće uzastopno evropsko zlato.

Može li Ivana u istoriju? Jedva čeka da proba! Foto: MN Press

Prag 2015: Zlato.
Beograd 2017: Zlato.
Glazgov 2019 ?

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović spremna je za još jednu odbranu zlata na Evropskom prvenstvu u dvorani (1-3. mart). Ako uspe da treći put u nizu postane šampionka, napraviće podvig koji je ostvarila još samo legendarna Nemica Haike Dreksler.

Posle skoro polugodišnje pauze i oporavka od povrede, Ivana se početkom ove godine vratila na takmičenju u Berlinu, potom je pobedila u Birmingemu, a onda je u Beogradu uhvatila, čini se, pravi zalet za kontinentalno takmičenje, skokom od skoro sedam metara.

Uoči puta za Škotsku, srpska heroina ističe da je motivisana i da jedva čeka da nastupi u Glazgovu.

Najbolja srpska atletičarka pred napad na treće uzastopno zlato na dvoranskom Evropskom prvenstvu kaže da je spremna da nastupi u Glazgovu.

"Povratak posle povrede nije lak, ali s obzirom da trenutno stanje gde treniram bez bolova i po planu, sa nestrpljenjem čekam jos jedno takmičenje i priliku da odbranim titulu prvakinje Evrope. Iznenađenja su uvek moguća, a moje je, kao i do sada, da ostanem fokusirana na ono što radim i dam maksimum", rekla je ona.Pored Ivane, na zaletištu će se naći i juniorska šampionka Evrope Milica Gardašević.

"Ovo će biti moj drugi nastup na Evropskom prvenstvu, sada u dvorani. Zadovoljna sam generalno sezonom i takmičenjima koja su iza mene. Dobro sam skakala na "Srbija Openu" i samim tim napravila sjajnu uvertiru za predstojeće takmičenje. Nadam se da ću u kvalifikacijama nastaviti u dobrom ritmu i izboriti se za ulazak u finale", izjavila je Gardašević, za koju ćemo takođe navijati početkom marta.


Povezano

Sve vesti