mondo.rs

Zahtev: Legalizujte kanabis u medicinske svrhe

Autor:

Zelena stranka traži od Vlade Srbije da prihvati legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

3
A- A A+
kanabis, marihuana, protest Foto: MONDO/Predrag Vujić

Narodni poslanik i predsednik Zelene stranke, Goran Čabradi, predao je danas predsednici Vlade Ani Brnabić zahtev za prijem u cilju razgovora o predlogu Zakona o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe koji je Zelena stranka ranije podnela Skupštini Republike Srbije.

"Imajući u vidu da moj prvobitni predlog u Skupštini, koji sam podneo kao narodni poslanik nije prošao, odlučio sam se na ovaj potez da Vlada Republike Srbije bude inicijator i podnosilac zakona. Na ovaj način, pretpostavljam, kada Vlada bude predlagač, da će Skupštinska većina imati više sluha i razumevanja za jednu ovako osetljivu temu", naglasio je Čabradi.

LEGALIZUJTE kanabis, SPASITE ŽIVOTE! (FOTO, VIDEO)

On je dodao da su do sada svi predlozi koje jevlada predlagala usvajani, dok su predlozi poslanika
ili poslaničkih grupa koji ne čine parlamentarnu većinu odbijani.

"Nama, kao Zelenoj stranci, i meni, kao narodnom poslaniku, na prvom mestu su građani i zaista mi nije bitno kome će se 'pripisati' zasluge, već je jedino što želim da omogućimo teško bolesnima pravo na slobodno lečenje", istakao je Čabradi.

Zelena stranka  je podsetila da je jedno od predizbornih obećanja bilo i legalizacija kanabisa u medicinske svrhe.

"Mi ćemo na tome i dalje da istrajavamo, kako bismo pomogli teško obolelima kojima je ulje kanabisa jedini lek. Nažalost, osobe koje se leče na ovaj način se kod nas tretiraju kao kriminalci i sudi im se kao da su dileri droge. Mi želimo da im pomognemo kroz sisteme institucije i da se ovo sistemski reguliše i da se našim sugrađanima pomogne. Život nema cenu!", poručio je predsednik Zelene stranke.

Lečenje kanabisom: Šta, kako?POGLEDAJTE PRILOG

Izvor: MONDO/Snaga bilja


Povezano

Sve vesti