Tanjug

Kinezi "grade" Koridor 11 ali radnika opet ni na vidiku

Autor:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je nenajavljeno obišla radove na jedinoj nedovršenoj deonicu na Koridoru 11 od Uba do Lajkovca, ali gotovo nikoga od radnika nije zatekla na gradilištu.

9
A- A A+
autoput, put, drum, saobraćaj, vožnja, putevi Foto: MONDO/Predrag Vujić Ilustracija

Na ovoj deonici zbog propusta izvođača ponovo se gradi 2,5 kilometara auto-puta, ali na 13 lokacija na kojima treba da se izvode radove, radnika i radova gotovo da nije bilo.

Glavni izvođač na ovoj deonici je kineska kompanija Šangdong, podizvođač je Energoprojekt, nadzor vrše Koridori Srbije, a projektantski nadzor Institut CIP.

"Danas se radi na svim gradilištima, radi se na istočnom i južnom kraju Koridora 10, ali nema radova na deonici Ub - Lajkovac i to je neprihvatljivo! Oblišli smo 13 lokacija i zatekli jedan bager i jedan kamion. Zbog nemara prethodnih izvođača sada ponovo moramo da gradimo ovaj deo auto-puta, a danas vidimo da na gradilištu nema nikog", istakla je Mihajlovićeva.

Ministarka građevinarstva: Pa ovo je nedopustivo!

Potpredsednica Vlade je dodala da će hitno kontaktirati s ambasadorkom Republike Kine kako bi joj pomogla da kineska kompanija Šangdong ubrza radove na ovoj deonici.

"U pitanju je novac građana Srbije koji trošimo za gradnju ovog auto-puta i mora da se radi 24 sata. Ako danas može da se radi u Grdelici, onda može i mora i ovde", rekla je ona, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Kasni most na Ostružnici:Ministarka "juri" radnike

Mihajlovićeva je istakla da tokom januara i jakih mrazeva nije bilo moguće raditi, ali da danas nema nijednog razloga da se radovi ne izvode.

Deonica Ub-Lajkovac duga je ukupno 12,5 km.

Zbog velikih propusta izvođača ponovo mora da se izgradi 2,5 kilometara, a vrednost radova na sanaciji ovog dela je 1,2 milijarde dinara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo je krivične prijave protiv svih odgovornih lica na ovoj deonici.

Povezano

Sve vesti