mondo.rs,MONDO/Agencije

Drama iznad Kašmira: Oboreni indijski avioni (VIDEO)

Pakistan oborio dva indijska vojna aviona u vazdušnom prostoru svog dela Kašmira. Uhapšena dva pilota.

22
A- A A+
pakistan Foto: Tanjug/AP Photo/Aqeel Ahmed


Pakistanski vojni portparol general-major Asif Gafor kaže da je jedan avion pao na teritoriju koja je pod kontrolom Pakistana, a drugi na teritoriju Indije.

Američka agencija AP javlja da su indijski avioni oboreni nakon što su prešli liniju kontrole koja deli Kašmir na pakistanski i indijski deo.

Pakistanska vojska saopštila danas da su dva indijska pilota zarobljena.

Asif Gafor, kaže da je jedan od pilota povređen i da je primljen u vojnu bolnicu, dok je drugi u pritvoru, prenosi agencija AP.

Gafor je rekao i da indijski piloti imaju "dobar tretman", ali nije spomenuo mogućnost njihovog vraćanja u Indiju.

Radio Pakistan objavio je snimak ranjenog zarobljenog pilota.

Nakon izveštaja o pakistanskoj akciji, indijske vlasti zatvorile su najmanje četiri aerodroma u severnom delu zemlje, izjavio je vladin zvaničnik za Rojters.

Indija je u utorak pokrenula vazdušne napade unutar Pakistana u kojima je ubijeno na stotine ekstremista u kampovima za obuku. Ti napadi bili su odmazda za militantni napad na indijske trupe u Kašmiru pod indijskom upravom.

Tenzije između dve zemlje su povišene od samoubilačkog napada 14. februara na indijski paravojni policijski konvoj, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova je takođe saopštilo i da su pokrenuti vazdušni napadi duž linije kontrole koja deli Kašmir na pakistanski i indijski deo.

Zakuvava se: Indija oborila pakistanski dron

Povezano

Sve vesti