MONDO/Tanjug

Vozači, obratite pažnju na mnogobrojne odrone u Srbiji

Autor:

Lepo vreme može privući veći broj motociklista i biciklista na putevima

0
A- A A+

put putevi stena odron Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Intenzitet saobraćaja u Srbiji je umeren van većih naseljenih mesta, a vreme bez padavina olakšava vožnju i doprinosi nesmetanom odvijanju saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovakvo vreme može povećati broj motociklista i biciklista na putevima, pa se vozači motornih vozila savetuju da obrate pažnju na njih.

Odroni zemlje i kamena na putevima može usporiti vožnju posebno na putevima koji prolaze kroz stenske useke Drinske, Ibarske i Đerdapske magistrale, a može ih biti i dolinom Zapadne i Južne Morave. Na tim putevima se savetuje sporija vožnja uz povećanje rastojanja u odnosu na vozila ispred vas.

Magla je moguća na deonicama koje idu duž i preko rečnih tokova, kotlina i klisura.

Iz "Puteva Srbije" savetuju veći oprez i na svim deonicima na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.

Danas se završavaju radovi između Beograda i Pančeva, preko Čente, zbog kojih se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

U toku je modernizacija naplatnih stanica na autoputu Beograd – Niš. Sutra, 28. februara, u vremenu od 7 do 19 časova zatvara se stanica "Kolari", a u petak "Vodanj".

Radi se i na obilaznici oko Beograda, od petlje Surčin do petlje Ostružnica, zbog koji je za saobraćaj zatvorena desna zaustavna traka.

Na naplatnim stanicama, kao ni na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje, zadržavanja na graničnom prelazu Šid su sedam sati, na Batrovcima šest sati, dok se na prelazima Bačka Palanka, Horgoš i Kelebija čeka četiri sata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti