mondo.rs

NEVEROVATNO: I pas trčao humanitarni maraton

Autor:

Humanitarni ultramaraton "Korakom do kuće od srca" trčao se od platoa ispred Hrama Svetog Save u Beogradu do Zrenjanina. Pretrčano 82 kilometra sa ciljem da se obezbede sredstva za kupovinu kuće porodici Dudaš.

3
A- A A+

pas, kuca, životinja, ljubimci Foto: Guliver/Getty Images/absolutimages

Dogodio se i jedan neobičan prizor, timu se još u Beogradu priključio pas kojem su ultramaratonci dali simbolično ime Sizif, piše portal RTS-a.

Ultramaratoncima se ispod Pančevačkog mosta, na samo par kilometara od početka trke pridružio Sizif i sa svojim novim drugarima otrčao sve do Zrenjanina.

"Sve što se desilo samo mogu da kažem da je pravo čudo. Pridružio im se kod Pančevačkog mosta, a svi smo mislili da će odustati. Međutim, kada je došao do Zrenjanina rešio sam - ide kod mene kući. Dao je sve od sebe", kaže Vladimir Vuletić, vozač kola hitne pomoći.

Sizif je trenutno kod Vladimira kući, a od porodice Vuletić dobiće sve što mu bude potrebno.

"Volimo životinje. Dugo nismo hteli da uzmemo psa, jer smo ostali bez našeg. Ipak, sad kad se maratonac pojavio, postao je član porodice",  ističe Vladimir.

Sa druge strane, državni rekorder u ultramartonu Ivan Miškeljinodgovorno tvrdi da nikada nije učestvovao u trci u kojoj je jedan pas pretrčao deonicu od skoro 80 kilometara.

"Ovo je za mene senzacija. Potpuno sam iznenađen. Jedan filozof je davno rekao da su psi prerušeni anđeli koji su došli da nas nauče kako da volimo i budemo odani. Sizif je svoju odanost pokazao do kraja", navodi ultramaratonac.

Miškeljin priznaje da je posumnjao da će Sizif moći da završi trku, pa ga je podigao i stavio u vozilo, ali on je hteo da bude u automobilu, već je grebao i tražio da izađe.

„Ta životinja je održala mnogim ljudima lekciju u humanosti“, zaključio je Miškeljin.

Povezano

Sve vesti