mondo.rs,Tanjug

Ministarka: Zašto još nije srušen objekat na Kopaoniku

Autor:

Zorana Mihajlović kaže da nijedan nelegalni objekat u Srbiji ne može da se sruši bez asistencije policije i da će, kada ta asistencija bude obezbeđena, biti rušen i sporni objekat na Kopaoniku.

55
A- A A+
Kopaonik, objekat na Kopaoniku, gradnja, negelagna gradnja, objekat na Pančićevom vrhu, restoran na Kopaoniku, restoran na Kopu, restoran na Pančićevom vrhu Foto: MONDO/Predrag Vujić


"Pretpostavljam da će ceo postupak za taj objekat morati da se izvede. Ministarstvo građevine neće nijedan objekat rušiti bez asistencije policije. Kada budemo dobili asistenciju policije, taj ili bilo koji drugi objekat u bilo kom delu Srbije, koji ima validno rešenje za rušenje, može da se ruši", rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva odgovarajući na pitanja novinara.

Mihajlović je ranije rekla da nelegalni objekat na Pančićevom vrhu nije mogao da se sruši pošto nije obezbeđena asistencija policije i da će biti ponovljen postupak za njegovo rušenje.

Nelegalni objekat na vrhu Kopaoniku i dalje stoji, iako je odavno za njega izdata naredba za rušenje.


Rušenje ovog objekta, koji je premašio kvadraturu (postojala je dozvola za 150 kvadratnih metara, a napravljen je objekat od oko 1.000 kvadratnih metara), bilo je zakazano početkom avgusta 2018., ali on i dalje tamo stoji.

Objekat na Kopaoniku - "biće sve po zakonu"

Na vrhu Kopaonika "nikao" je privremeni montažni objekat - ski bife - za koji nije izdata građevinska dozvola. Tačnije, investitor jeste dobio saglasnost opštine Brus, Skijališta Srbije, Nacionalnog parka Kopaonik i Zavoda za zaštitu prirode Srbije za podizanje privremenog montažnog objekta, ali za 150 kvadratnih metara. Međutim, napravljen mnogo veći objekat na oko 1.000 kvadratnih metara.

Mesecima već traje polemika u javnosti ko stoji iza ovog objekta i kako je moguće da ga je neko sagradio u zaštićenoj zoni kakav je Nacionalni park Kopaonik? 

Povezano

Sve vesti